Υποβιβάστηκε η Ελλάδα για τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών της

Υποβιβάστηκε η Ελλάδα για τις θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών της

Στη Ελλάδα οι ελευθερίες του Πολίτη υποβιβάστηκαν από «περιορισμένες» σε «παρεμποδισμένες» στην αντίστοιχη βαθμολογία, σύμφωνα με την έκθεση CIVICUS Monitor

Έκθεση για τις ελευθερίες του Πολίτη για το 2022 σε 197 χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, δημοσιεύθηκε από την CIVICUS Monitor. Πρόκειται για μια παγκόσμια ερευνητική συνεργασία που αξιολογεί και παρακολουθεί τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Οι ελευθερίες του Πολίτη κατηγοριοποιούνται, με βάση την αξιολόγηση που κάνει η οργάνωση, ως «κλειστές, καταπιεσμένες, παρεμποδισμένες, περιορισμένες ή ανοιχτές».

Στη Ελλάδα οι ελευθερίες του Πολίτη υποβιβάστηκαν από «περιορισμένες» σε «παρεμποδισμένες» στην αντίστοιχη βαθμολογία, σύμφωνα με την έκθεση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έκθεση People Power Under Attack 2022 αναφορικά με την Ελλάδα «η επανειλημμένη στοχοποίηση της κοινωνίας των πολιτών και των ακτιβιστών που εργάζονται με πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, η καταστολή στις διαδηλώσεις, οι υπόθεση των υποκλοπών, η συνεχής νομική παρενόχληση και παρακολούθηση δημοσιογράφων καθώς και η ψήφιση περιοριστικών νόμων που έχουν ως στόχευση την ελευθεριών των μέσων ενημέρωσης οδήγησαν σε αυτή την υποβάθμιση», περιγράφει η έκθεση.

Επίσης, η έκθεση υποστηρίζει, ότι «οι παράνομες επαναπροωθήσεις συνεχίζονται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال