Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στους δρόμους της Ξάνθης ξεχύθηκαν το πρωί της Δευτέρας (20/03) οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Αβδήρων και της ΔΕΥΑ Ξάνθης, συνεπικουρούμενοι από πολίτες, φορείς και συλλογικότητες, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης του νερού. 




Οι εργαζόμενοι κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έστειλαν το δικό τους μήνυμα, με αφορμή την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε για αυτό τον σκοπό, δείχνοντας περίτρανα την οργή τους ενώ παρουσιάστηκαν πρόθυμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

«Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν σήμερα Δευτέρα (20/03) οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ καλώντας την Κυβέρνηση να αποσύρει την ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου περί ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης. 




Στην ίδια ανακοίνωσε τονίζεται εμφατικά πως «το νερό δεν είναι εμπορικό προϊόν για να τεθεί υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής η οποία χρησιμοποιείται καθαρά ως προθάλαμος της ιδιωτικοποίησης των νερών στην χώρα μας και μέσω της οποίας επιχειρείται να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ και του Συντάγματος που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση τους. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας. Είναι απαίτησή να διαφυλαχθεί ο δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας του νερού».  

Η Ξάνθη βροντοφώναξε «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα