Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Στους δρόμους ξεχύθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (08/03) εκατοντάδες πολίτες στην Ξάνθη, συμμετέχοντας στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ. 




Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, δικηγόροι, φαρμακοποιοί, επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και πολίτες όλων των ηλικιών έδωσαν ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης. 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για τις αδικοχαμένες ψυχές που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι διαδηλωτές έστειλαν ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: «ποτέ ξανά». 

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να σχηματίζουν ένα νέο μεγάλο ποτάμι οργής. Συμβολικά, οι μαθητές τοποθετήθηκαν στην κορυφή της πορείας, χαράζοντας τον δρόμο που ακολούθησε το πλήθος. 

Οι διαδηλωτές πέταξαν στους δρόμους τυπωμένα εισιτήρια της Hellenic Train, για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, πάνω στα οποία υπήρχε η ένδειξη «Χωρίς επιστροφή», με κεφαλαία κόκκινα γράμματα. 




Με συνθήματα όπως «πάρε με όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ», «μια όμορφη μάζα σιδηρών νόμων της αγοράς, εμπορευμάτων και ιδεολογημάτων, από όπου θα πρέπει να ανασυρθούν άνθρωποι και να ζήσουν», «πόσες ζωές ακόμη;», «η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», «πάμε και όπου βγει», «όταν φτάσεις πάρε με», και «είστε δολοφόνοι είστε υποκριτές, το σύστημα που φτιάξατε μας παίρνει τις ζωές» οι διαδηλωτές προχώρησαν στην ειρηνική πορεία τους. 

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Η Ξάνθη βροντοφώναξε ποτέ ξανά και ζήτησε απονομή δικαιοσύνης [BINTEO]

Ευστρατίου: «Ζητάμε απονομή δικαιοσύνης»

«8 Μαρτίου, μια ημέρα που θα έπρεπε να γιορτάζουμε τη γυναίκα, τη μητέρα, την αδελφή, την εργαζόμενη γυναίκα, τη γυναίκα που προσφέρει καθημερινά σε όλους μας, βρισκόμαστε εδώ μετά το θλιβερό γεγονός των Τεμπών, μετά το εγκληματικό δυστύχημα, ώστε να διαδηλώσουμε και να ζητήσουμε απονομή δικαιοσύνης για όλους αυτούς τους ανθρώπους που χαθήκανε. Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε τη θλίψη μας στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους και ζητάνε να αποδοθεί δικαιοσύνη τα τελευταία 20 χρόνια  που έχουν γίνει οι εγκληματικές αυτές αμέλειες ώστε να φτάσουμε μέχρι εδώ» τόνισε ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου, μιλώντας στο XanthiNea.gr. 




Ο ίδιος μάλιστα στηλίτευσε την προσπάθεια απόδοσης κομματικής χροιάς στη συγκέντρωση, η οποία όπως τόνισε, ξεκάθαρα και προς πάσα κατεύθυνση, προκηρύχθηκε από την ΑΔΕΔΥ. 

«Δυστυχώς βλέπω με μεγάλη μου θλίψη, πως ενώ το συλλαλητήριο το έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, κάποιοι με κομματικά συμφέροντα βρίσκονται εδώ και προσπαθούν να καπελώσουν τη σημερινή απολιτική συγκέντρωση, προσπαθούν να την κομματικοποιήσουν με κάθε τρόπο ώστε να ψηφοθηρήσουν ακόμη και αυτή τη δύσκολη χρονική στιγμή. Ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τους καταγγέλλω και λέω ότι είναι ντροπή τους να βρίσκονται σήμερα εδώ και να ζητάνε μέσα από τον χαμό αυτών των ανθρώπων την ψήφο των πολιτών. Μόνο θλίψη υπομονή, και πραότητα χρειάζεται τέτοιες στιγμές, μέχρι να βρούμε τους υπαίτιους αυτού του δυστυχήματος» υπογράμμισε εμφατικά ο ίδιος.




Χατζηφωτιάδου: «Διατρανώνουμε τη θλίψη μας»

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ξάνθης αποφάσισε να κηρύξουμε την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης από τα καθήκοντά τους για τη σημερινή ημέρα, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη. Παράλληλα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στην πορεία αυτή για να δείξουμε περίτρανα ότι και οι δικηγόροι της Ξάνθης, σήμερα που είναι μια ημέρα θλίψης, και εμείς συντασσόμαστε ολόψυχα και η σκέψη μας σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι στις γυναίκες, τις μάνες, τις αδελφές, τις συζύγους και στις γυναίκες που χάθηκαν σε αυτό το δυστύχημα. Σήμερα δεν είναι ημέρα για πολλά λόγια, είναι ημέρα για πράξεις» τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, Δέσποινα Χατζηφωτιάδου, μιλώντας στο XanthiNea.gr, η οποία αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που θα καταβάλει και ο Δικηγορικός Σύλλογος ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για αυτό το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.  




«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και στις οικογένειες τους. Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε αυτούς και θα είμαστε στο πλευρό τους, χωρίς να έχουμε κάποιο πολιτικό χρώμα. Είμαστε οι δικηγόροι της Ξάνθης και είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε τη θλίψη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα