Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια λιανικής τον Φεβρουάριο

Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήσεις «φωτιά» στα τιμολόγια λιανικής τον Φεβρουάριο

Αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας κατά 6% παρά την πτώση των τιμολογίων στην υπόλοιπη Ευρώπη, παρουσίασε η αγορά ηλεκτρισμού τον Φεβρουάριο ως αποτέλεσμα της ραγδαίας υποχώρησης των επιδοτήσεων.

Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η μηνιαία έρευνα της HEPI (Household Energy Price Index for Europe) για 33 πόλεις της ΕΕ, η οποία αναφέρει ότι η κρατική στήριξη για το εξεταζόμενο διάστημα διαμορφώθηκε από 330 ευρώ/MWh (33 λεπτά ανά κιλοβατώρα) στα 40 ευρώ /MWh (0,04 λεπτά).

Η Αθήνα συντάχθηκε στις ανατιμήσεις με τρεις ακόμη ευρωπαϊκές αγορές στις οποίες επίσης παρατηρήθηκε αύξηση τιμών που είναι το Παρίσι, η Μαδρίτη και το Λονδίνο. Εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες που η μείωση των χονδρεμπορικών τιμών συνοδεύτηκε με αντίστοιχη υποχώρηση τιμών.

Με βάση την μελέτη της HEPI, η μέση τιμή της Αθήνας στην κατάταξη με τις 33 πόλεις της μελέτης ήταν 30,19 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 28,26 ευρώ που ήταν η αντίστοιχη τιμή μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ και 26,60 που ήταν ο μέσος όρος των πρωτευουσών της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال