Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

«Ασημένιος» Καραλής με 5,80 μέτρα

Κοινοποίηση

«Ασημένιος» Καραλής με 5,80 μέτρα

Ο Εμμανουήλ Καραλής έφτασε σήμερα στην κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου της καριέρας του σε επίπεδο Ανδρών- Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.




Με άλμα στα 5,80 μ. ήταν δεύτερος και χάρισε στη χώρα μας το τρίτο της μετάλλιο στη διοργάνωση μετά το χρυσό του Τεντόγλου και το ασημένιο του Ανδρικόπουλου.

Ο 24χρονος αθλητής ξεκίνησε από έγκυρο άλμα στα 5,40 μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60 μ. (ύψος που πιθανός του στέρησε το χρυσό) και με την πρώτη τα 5,70 μ., και 5,80 μ., ύψος που έκρινε τα μετάλλια.




Ο άλτης του Χάρη Καραλή βρίσκεται τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους κορυφαίους άλτες του πλανήτη και το σημερινό μετάλλιο ήρθε να επισφραγίσει το αγωνιστικό του επίπεδο. Ο Καραλής το 2018 ήταν πέμπτος στο Παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ, το 2019 τέταρτος στο Ευρωπαϊκό κλειστού της Γλασκόβης και το 2021 τέταρτος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που αναμφίβολα είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του.

Αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ Ανδρών, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.




Ο Σόντρε Γκούτορμσεν (Νορβηγία) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 5,80 μ. και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση. Ο Καραλής μοιράστηκε τη δεύτερη θέση με τον Πιοτρ Λίσεκ, που επίσης πέρασε τα 5,80 μέτρα. Ο Πολωνός έκανε πέντε τα μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης.

«Ασημένιος» Καραλής με 5,80 μέτρα

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα