Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σε λατομείο στον δήμο Νέστου

Κοινοποίηση

Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σε λατομείο στον δήμο Νέστου

Τη θλίψη του για τον θάνατο εργαζόμενου από εργατικό δυστύχημα που έγινε την Τρίτη 7 Μαρτίου σε λατομείο στον Δήμο Νέστου, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας.




Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Καβάλας εκφράζει την οδύνη και τη θλίψη του για τον θάνατο ενός ακόμη εργαζόμενου που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Πληροφορηθήκαμε ότι κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε με το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν σε γκρεμό 150 μέτρων με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στους αρμοδίους,




δυστυχώς όμως φαίνεται ακόμη μια φορά πως δεν έχουν εισακουστεί οι εκκλήσεις και οι διαμαρτυρίες μας. Ένας ακόμη συνάδελφος έχασε τη ζωή του και η οικογένειά του θέλει απάντηση στο «γιατί» και απόδοση ευθυνών.

Οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας θα πρέπει να εξαντλήσουν τις δυνατότητές τους, να εντείνουν τους ελέγχους, να αυστηροποιήσουν τα μέτρα που ήδη υπάρχουν και να πάρουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα όπου χρειάζεται. Να σταματήσει πια η θυσία ανθρώπινης ζωής στο βωμό του κέρδους».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα