Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό αποκτά ο Κένταυρος

Κοινοποίηση

Σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό αποκτά ο Κένταυρος

Οι υπογραφές για την κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (βιολογικός καθαρισμός) στον οικισμό του Κενταύρου, στην ορεινή Ξάνθη, έπεσαν την Πέμπτη (23/03). 




Όπως τονίζεται σε σχετική ενημέρωση από τον Δήμο: 

Ενημερώνουμε τους Δημότες του Δήμου Μύκης και ειδικότερα τους κατοίκους του οικισμού Κενταύρου ότι την Πέμπτη  23 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 11:00΄΄ πμ ο Δήμαρχος Μύκης Ντελή Χουσεΐν Ριτβάν και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕ κ. Εκμεκτσής Αθανάσιος υπέγραψαν την σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο : ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ( ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ) ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των εγκαταστάσεων της μονάδας επεξεργασίας αστικών λυμάτων ( βιολογικός καθαρισμός ) του οικισμού Κενταύρου καθώς και οι εργασίες οδοποιίας για τον δρόμο πρόσβασης στον Βιολογικό Καθαρισμό.

Η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Κενταύρου αποτελεί εγγύηση για την Δημόσια Υγεία, προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κάτοικων του οικισμού Κενταύρου.




Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.867.462,79 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Υποδομές, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020» του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Με το έργο αυτό η Δημοτική Παράταξη «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευσή της απέναντι στους κατοίκους του Κενταύρου για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού, ικανοποιώντας έτσι το μακροχρόνιο αίτημα τους.

Σύγχρονο βιολογικό καθαρισμό αποκτά ο Κένταυρος

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα