Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass

Ξεκινούν οι πληρωμές στους δικαιούχους του Market Pass

Ξεκινούν οι πληρωμές για το Market Pass. Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν για αυτούς που έκαναν αίτηση και εγκρίθηκε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχουν επιλέξει (ψηφιακή κάρτα ή κατάθεση στην τράπεζα) οι πολίτες θα πάρουν διπλή ή τριπλή δόση. 

Δηλαδή, οι δικαιούχοι που επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα θα πάρουν ολόκληρη την ενίσχυση που κυμαίνεται από 22 έως και 100 ευρώ το μήνα, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση ενώ όσοι επέλεξαν τον τραπεζικό λογαριασμό θα πάρουν τα ποσά που αναλογούν σε Φεβρουάριο Μάρτιο και Απρίλιο τα οποία όμως θα είναι μειωμένα κατά 20%.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ. Δηλαδή το ποσό που θα λαμβάνει κάθε μήνα ένα μονομελές νοικοκυριό είναι 22 ευρώ, για ζευγάρι 32 ευρώ, για οικογένεια με ένα παιδί 42 ευρώ και με δύο παιδιά 52 ευρώ. 

Το ποσό στην άυλη κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για αγορές από λαϊκές αγορές, παντοπωλεία, σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, καταστήματα ζαχαροπλαστικής, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Τυχόν αδιάθετο ποσό κάθε μήνα παραμένει στην ψηφιακή κάρτα μέχρι το τέλος του προγράμματος δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου ενώ δεν υπάρχουν περιορισμοί στο τρόπο και το χρόνο διάθεσης των χρημάτων που έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال