Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης

Κοινοποίηση

Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης


Τροχαίο δυστύχημα
με θύμα 66χρονο έγινε χθες το μεσημέρι (26/3), στο 38,5 χιλιόμετρο της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου στο Λαγονήσι.

Θύμα είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης, διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της κυκλοφορίας συνολικά όλου του σιδηρόδρομου.




Σύμφωνα με τις πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ακαριαίο θάνατο βρήκε ο διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, κατά τη διάρκεια τροχαίου που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο 38ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου.

Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, με κατεύθυνση από τη Βάρκιζα προς Σούνιο. Στο ύψος του Λαγονησίου πραγματοποίησε προσπέραση οχημάτων βγαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα.

Εκεί συγκρούστηκε με δύο οχήματα. Αρχικά πλαγιομετωπικά με ένα φορτηγάκι που πήγαινε προς Βάρκιζα και στη συνέχεια συγκρούστηκε μετωπικά με ένα ΙΧ που ήταν πίσω από το φορτηγάκι.

Πρόκειται για ένα σημείο που είναι ευθεία.




Την προανάκριση έχουν αναλάβει τα έμπειρα στελέχη της Τροχαίας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Οι δύο οδηγοί των εμπλεκόμενων οχημάτων συνελήφθησαν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, όπως προβλέπεται, αφέθηκαν όμως ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα, καθώς δεν φαίνεται να προκύπτουν ευθύνες εις βάρος τους.

Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες που βεβαίωσαν πως κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα.

Τόσο η μηχανή όσο και το φορτηγάκι και το ΙΧ μεταφέρθηκαν σε χώρο φύλαξης.

Κωνσταντίνος Χρυσάγης – Διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, είχε εγκρίνει τις βάρδιες των σταθμαρχών




Ο Κωνσταντίνος Χρυσάγης είχε δώσει την έγκρισή του για τις βάρδιες των σταθμαρχών του μήνα Μαρτίου γενικότερα και εκείνου του μοιραίου απογεύματος στα Τέμπη όπου έγινε η σύγκρουση των τρένων. Όπως είχε δηλώσει ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δημήτρης Νικολάου, οι βάρδιες των σταθμαρχών στέλνονται και στον διευθυντή κυκλοφορίας σε περίπτωση που μπορεί να έχει κάποια αντίρρηση και θέλει να αλλάξει κάτι.

Ο Κωσταντίνος Χρυσάγης δεν είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη να καταθέσει μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ωστόσο νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι θα ήταν ανάμεσα στα επόμενα πρόσωπα που θα καλούνταν να παραθέσει τη δική του οπτική για αυτό που συνέβη.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα