Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

«Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες»

Κοινοποίηση

«Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσιάζει  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής το την εξαιρετική μουσική παράσταση «Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες», με το Γρηγόρη Βαλτινό στην αφήγηση, τη Σοφία Παπάζογλου, την Ανατολή Μαργιόλα και τη Σεμέλη Παπαβασιλείου στο τραγούδι και με συνοδεία έξι κορυφαίων μουσικών, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 8.30 το βράδυ.  Η παράσταση είναι αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου, και οι τρεις προσφυγοπούλες, οι δύο πρώτες εβραϊκής καταγωγής και η τελευταία αρμένικης.

Η είσοδος είναι δωρεάν.




Απαιτείται ηλεκτρονική κράτηση θέσης μέσα από την πλατφόρμα της Περιφέρειας στο: https://open.pamth.gov.gr. ή τη σελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ: pamth.gov.gr στη συνέχεια κάνετε click στο εικονίδιο με το πληκτρολόγιο online κρατήσεις θέσεων /onlinebooking, εκτυπώνετε την κράτηση και την επιδεικνύετε κατά την είσοδό σας στο Μέγαρο. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλώ να απευθυνθείτε στα τηλέφωνα: 2531353910, 2531352112 & 2531354230. 




Η πλατφόρμα για την εκδήλωση θα ανοίξει την Παρασκευή 17/3/2023 στις 10 το πρωί.

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται από τη νομοθεσία κατά του COVID-19. Κατά τη διάρκεια της παράστασης συστήνεται Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα 

Η Σοφία Παπάζογλου , η Ανατολή Μαργιόλα και η Σεμέλη Παπαβασιλείου, μαζί με το Γρηγόρη Βαλτινό παρουσιάζουν την μουσική παράσταση « Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: oι Δικές μας ξένες», αφιερωμένη στις τρεις εμβληματικές τραγουδίστριες Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου, και οι τρεις προσφυγοπούλες, οι δύο πρώτες εβραϊκής καταγωγής και η τελευταία αρμένικης.

Τρεις φωνές αξεπέραστες, τρεις θρυλικές τραγουδιστικές περσόνες που στην κυριολεξία «κελάηδησαν» τα τραγούδια των σπουδαιότερων λαϊκών δημιουργών της εποχής τους, και οι τρεις είναι πιο επίκαιρες από ποτέ ,αφού παρότι δεν ήταν Ελληνίδες, κουβαλώντας στη φωνή τους το βίωμα και τον πόνο της προσφυγιάς αγαπήθηκαν πολύ στην εποχή τους και επηρέασαν γενιές τραγουδιστών, συνθετών και ακροατών μέχρι σήμερα.

Η Σοφία Παπάζογλου έχοντας μελετήσει σε βάθος αυτές τις φωνές και έχοντας «προίκα» της το λαϊκό αίσθημα και την ερμηνευτική δεινότητα σε συνδυασμό με την προσφυγική της καταγωγή μαζί με τις εξαιρετικές τραγουδίστριες της νέας γενιάς την Ανατολή Μαργιόλα και τη Σεμέλη Παπαβασιλείου τις φέρνουν στη σημερινή εποχή.

Ο σπουδαίος Γρηγόρης Βαλτινός με τις αφηγήσεις του και με τη σκηνοθετική του ματιά ζωντανεύει εκείνη την εποχή στα μάτια των θεατών. «Οι δικές μας ξένες» είναι ένα διαχρονικό μουσικό ταξίδι που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει!




Υπεύθυνη Επικοινωνίας Αθηνά Μπαλτά |Τηλ: 215 5057135|6939 898551|

e-mail: apoichos@yahoo.com

Συνοδεύει ορχήστρα που αποτελείται από κορυφαίους μουσικούς όπως:

Σπύρος Πατράς: Μπουζούκι – Φωνή

Βασίλης Κετεντζόγλου: Κιθάρα – φωνή

Ντάσο Κούρτι: Ακορντεόν

Νίκος Γύρας: Κόντρα μπάσο – φωνή

Μανώλης Κόττορος- στο βιολί

Ηχοληψία Μιχάλης Αλεξάκης

«Ρόζα, Στέλλα και Μαρίκα: οι Δικές μας Ξένες»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα