Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Παράπονα για το έθιμο του «Κλεφτοθόδωρου»

Κοινοποίηση

Παράπονα για το έθιμο του «Κλεφτοθόδωρου»

Παράπονα για την αναβίωση του εθίμου του «Κλεφτοθόδωρου» δέχθηκε το XanthiNea.gr, κυρίως σχετικά με το πως έχει αλλάξει η φύση της συγκεκριμένης παράδοσης χρόνο με τον χρόνο. 




Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής σε ορισμένους οικισμούς παρατηρούνται ακρότητες, αλλά και καταστροφές, που ουδεμία σχέση έχουν με αυτό καθ’ αυτό το έθιμο και τους συμβολισμούς του. 




«Εχθές μάζεψα πέντε κροτίδες που δεν είχαν σκάσει και πόσες άλλες που έσκασαν. Δύο μεγάλες πέτρες που πέταξαν επάνω στα κεραμίδια του σπιτιού μου. Μας άφησαν και δώρο μπύρα γεμάτη. Γύρω στα 90 άτομα ήθελαν να τηρήσουν το έθιμο κάνοντας καταστροφές, αδειάζοντας αποθήκες με διάφορα πράγματα αξίας. Σκεφτείτε ότι πετούσαν κροτίδες σε σπίτι ηλικιωμένων καρδιοπαθών και ατόμων με ειδικές ανάγκες» τονίζει μεταξύ άλλων κάτοικος της περιοχής, εκφράζοντας το παράπονό του για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι επιλέγουν να αναβιώσουν το εν λόγω έθιμο. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα