Ποιο είναι το μέλλον της Αλεξανδρούπολης (και της Θράκης) στις συνθήκες που διαμορφώνονται;

Ποιο είναι το μέλλον της Αλεξανδρούπολης (και της Θράκης) στις συνθήκες που διαμορφώνονται;

Δημήτρης Μακροδημόπουλος

Ποιο είναι το μέλλον της Αλεξανδρούπολης (και της Θράκης) στις συνθήκες που διαμορφώνονται;  

Έτος Έκδοσης: 2023

Αριθμός Σελίδων: 42

ISBN: 978-618-5709-11-2

Σχήμα Βιβλίου: 21x29,7

Συγγραφέας: Δημήτρης Μακροδημόπουλος

Tιμή: 10,00€

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

Περιγραφή βιβλίου

Είναι γεγονός ότι ποτέ καμία πόλη της χώρας μας δεν γνώρισε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια μέρα θα έλεγα, την ημέρα υπογραφής της διάλυσης του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τη γεωπολιτική και γεωοικονομική εκτίναξη της Αλεξανδρούπολης, άσχετα αν αυτή δεν αξιοποιήθηκε επί τριάντα ολόκληρα χρόνια. Συνέβη μάλιστα το εντελώς αντίθετο.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μακροδημόπουλος γεννήθηκε το 1949 στις Σέρρες. Το 1961 μετακόμισε η οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, όπου τέλειωσε το Γυμνάσιο για να εισαχθεί στη συνέχεια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολή του ΑΠΘ, από την οποία αποφοίτησε το 1973. 

Το 1977 προσλήφθηκε στον ΟΣΕ στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών Θεσσαλονίκης και τον Νοέμβρη του 1979 μετατέθηκε στο Δ' Τμήμα Γραμμής του ΟΣΕ με έδρα την Αλεξανδρούπολη και δικαιοδοσία από τον Πολύσιτο Ξάνθης έως τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και εργάστηκε μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2010, επί 31 συναπτά έτη. Από το 1987 έως το 1989 και από το 1995 έως το 2010 είχε την ευθύνη του Δ' Τμήματος, το οποίο ήταν αρμόδιο για τη συντήρηση της γραμμής, των γεφυρών και των κτιρίων, τις εργασίες ανακαίνισης της γραμμής και την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Συνέπεια της μακρόχρονης εργασίας του στην περιοχή ήταν να γνωρίζει σε βάθος τις παθογένειες αλλά και τις δυνατότητες του σιδηροδρόμου στη Θράκη στις νέες γεωπολιτικές συνθήκες  που σηματοδότησε η διάλυση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου τις Βαρσοβίας, τις οποίες κατέγραψε από το 1991 σε ιεραρχικές υπηρεσιακές αναφορές και σωρεία άρθρων στον Τύπο. 

Το 1999 παρακολούθησε τη μεταπτυχιακή σειρά MSc in Rail Systems Engineering του Advanced Railway Research Center υπό την εποπτεία των Πανεπιστημίων του Sheffield, του Birmingham, του Loughborough και του Imperial College που απευθύνονταν σε μηχανικούς των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.

Από το 1989 δημοσιεύει άρθρα στη Γνώμη Αλεξανδρούπολης, από το 2008 στον Παρατηρητή της Θράκης. Από το 1993 έως το 1996 αρθρογραφούσε στα «Διεθνή» του Ριζοσπάστη, από το 2013 έως το 2014 στην Ελευθεροτυπία και από το 2015 έως σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών ενώ άρθρα του σχετικά με τον σιδηρόδρομο έχουν δημοσιευτεί στο οικονομικό φύλλο της Καθημερινής, στο Logistics & Management και αλλού. Έχουν δημοσιευτεί πάνω από χίλια άρθρα του, πολιτικού και κοινωνικού αντικειμένου.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال