Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

Κοινοποίηση

Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

Τα αθλητικά παπούτσια μπορεί να είναι ανθεκτικά ωστόσο χρειάζονται πλύσιμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν και οι ειδικοί συνιστούν να μην πλένονται τα αθλητικά στο πλυντήριο γιατί φθείρονται, ειδικά στις ραφές, και χάνουν τη φόρμα τους, είναι μάλλον απίθανο να τα πλένετε στο χέρι.




Συμβουλές για το πλύσιμο των αθλητικών παπουτσιών

Πριν πλύνετε τα αθλητικά στο πλυντήριο, ελέγξτε τις ετικέτες (που συνήθως βρίσκονται κάτω από τη γλώσσα του παπουτσιού) ή τον ιστότοπο του κατασκευαστή για τα προτεινόμενα βήματα καθαρισμού. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο τύπος και το υλικό του παπουτσιού είναι κατάλληλα για το πλυντήριό σας.

Αφαιρέστε τα κορδόνια και τους πάτους αν είναι δυνατόν.

Καθαρίστε τοπικά τυχόν βρωμιά με ένα σφουγγάρι ή μια παλιά οδοντόβουρτσα. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.




Τοποθετήστε τα παπούτσια σε μια παλιά μαξιλαροθήκη για να αποφύγετε τη φθορά από το πλύσιμο.

Επίσης, το πλύσιμο των παπουτσιών με πολλές παλιές πετσέτες εξισορροπεί το φορτίο και αποτρέπει τα παπούτσια σας να φθαρούν κατά τη διάρκεια της πλύσης

Επιλέξτε ένα σύντομο πρόγραμμα πλύσης χωρίς στύψιμο. Όσο λιγότερο χρόνο βρίσκονται τα παπούτσια στο πλυντήριο τόσο λιγότερο χρόνο θα εκτεθούν σε πιθανά χτυπήματα ή υπερβολικό νερό, που μπορεί να τα καταστρέψουν.

Χρησιμοποιήστε μια μέτρια θερμοκρασία και προσθέστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού ( όχι σε σκόνη). Αποφεύγετε τη χρήση μαλακτικού (δεν σημαίνει ότι αν βάλετε μαλακτικό τα παπούτσια θα μοσχομυρίζουν).

Αφήστε τα παπούτσια να στεγνώσουν καλά αφήνοντάς τα στη βεράντα για αρκετές ώρες.

Τα κορδόνια καλό είναι να πλένονται στο χέρι. Αν πάλι θέλετε να πλυθούν στο πλυντήριο, τοποθετήστε τα σε ένα μικρό σακουλάκι από τούλι ώστε να μην μπλεχτούν στον κάδο του πλυντηρίου.

Πλύσιμο στο χέρι συνιστάται και για τους πάτους εκτός αν τους αντικαταστήσετε. Μουλιάστε τους σε μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό και απορρυπαντικό και τρίψτε τους με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Στύψτε τους και απλώστε τους πάτους στον ήλιο να στεγνώσουν.




Εάν τα αθλητικά δεν πλένονται στο πλυντήριο

Αφαιρέστε τα υπολείμματα βρωμιάς και καθαρίστε το εξωτερικό με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι ( ανάλογα την ποιότητα του παπουτσιού).

Αφαιρέστε τους πάτους. Πλύντε τους στο χέρι και αφήστε τους να στεγνώσουν.

Ψεκάστε το εσωτερικό του παπουτσιού με ένα αποσμητικό – απολυμαντικό παπουτσιών πριν τοποθετήσετε τους πάτους.

Πηγή: mothersblog.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα