Προφυλλίδης για Τέμπη: «Η διαχείριση έγινε με τεχνικές του ’50»

Προφυλλίδης για Τέμπη: «Η διαχείριση έγινε με τεχνικές του ’50»

Τι λέει ο καθηγητής από την Ξάνθη που έιναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη

Για την τραγωδία στα Τέμπη και τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μίλησε ο Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μέλος της ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βασίλης Προφυλλίδης.

Ο κ. Προφυλλίδης, μιλώντας στο OPEN, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το πλαίσιο των ερευνών της Ειδικής Επιτροπής, ωστόσο, τόνισε πως «θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο αντικειμενικότητας και επιστημονικής αλήθειας. Θα φτάσουμε όπου χρειαστεί», επισημαίνοντας ότι «η διαχείριση του όλου ζητήματος που οδήγησε στο τραγικό και αναπάντεχο αυτό συμβάν έγινε με τεχνικές της δεκαετίας του ’50 και του ’60».

Επίσης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των κομμάτων για τα μέλη της Επιτροπής, δήλωσε πως εκείνος κρατά το θετικό της υπόθεσης και τόνισε ότι «εγώ βλέπω στις ενστάσεις των κομμάτων την ίδια αγωνία που έχω κι εγώ. Να αποκαλυφθεί η αλήθεια».


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال