Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Πρώην διευθυντής ασφαλείας ΟΣΕ για Τέμπη: «Από το 2020 δεν μπαίνω σε τρένο»

Κοινοποίηση

Πρώην διευθυντής ασφαλείας ΟΣΕ για Τέμπη: «Από το 2020 δεν μπαίνω σε τρένο»

Για την τραγωδία στα Τέμπη, μίλησε το πρωί της Παρασκευής (3/3) και ο πρώην διευθυντής Ασφαλείας και Κυκλοφορίας Αμαξοστοιχιών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστος Ρετσινάς, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων πως από το 2020 δεν ταξιδεύει με τρένο, εξαιτίας της κατάστασής τους.




Ο κ. Ρετσινάς ανέφερε σε εκπομπή τηςΕΡΤ, πως αν ήταν υπουργός δεν θα επέτρεπε σε τρένα να ξαναμπούν στις ράγες με το υπάρχον πλαίσιο, τονίζοντας πως «πρώτα να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν».

Παράλληλα ανέφερε πως ο ίδιος δεν μπαίνει από το 2020 και έπειτα σε τρένο.

«Μέχρι το τέλος του ‘20 υπήρχε ένα κέντρο παρακολούθησης κυκλοφορίας, δευτεροβάθμιος έλεγχος , ο πρώτος είναι ο Σταθμάρχης ,στην οδό Καρόλου. Σήμερα δεν υπάρχει.

Δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος Σταθμάρχη, ελέγχαμε την κυκλοφορία των τρένων σε όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρετσινάς, προσθέτοντας ότι αν «δεν υπάρχει το κέντρο κυκλοφορίας, πάμε στα τυφλά με βάση το λάθος ή το σωστό του όποιου Σταθμάρχη».




Παράλληλα τόνισε πως αν υπήρχε κέντρο δευτεροβάθμιου ελέγχου κυκλοφορίας των τρένων που λειτουργούσε μέχρι τα τέλη του 2020 «δεν υπήρχε περίπτωση να μην προλάβουμε λάθος σταθμάρχη».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα