ΣτΕ: Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραία εισαγωγή τόνων μπανάνας

ΣτΕ: Πρόστιμα 3 εκατ. ευρώ για λαθραία εισαγωγή τόνων μπανάνας

Επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με χρονοκαθυστέρηση εννέα ετών, φορολογικά πρόστιμα, ύψους 3.080.874 ευρώ, σε εταιρεία για παράνομη εισαγωγή 2.229.096 τόνων μπανάνας.

Εταιρεία από το Τελωνείο Καβάλας εισήγαγε μέσω Ravennas της Ιταλίας, με πλαστά πιστοποιητικά και μειωμένους δασμούς, 2.229.096 τόνους μπανανών από το Εκουαδόρ της Νότιας Αμερικής.

Αποκαλύφθηκε η πλαστότητα των πιστοποιητικών εισαγωγής και επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος λαθρεμπορίας για 6 περιπτώσεις παράνομης εισαγωγής μπανανών.

Η εταιρεία προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια, χωρίς ωστόσο να δικαιωθεί. Έτσι, το 2014 κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις αίρεσης κατά αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Κομοτηνής, με τις οποίες της επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 3.080.874 ευρώ για πολλαπλά τέλη, λόγω λαθρεμπορίας.

Εννέα χρόνια μετά την κατάθεση της αίτησης αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το τελευταίο με έξι αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης της εταιρείας και επιδίκασε τις πρωτόδικες αποφάσεις.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال