Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Πρωτάθλημα γρίφων στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Κοινοποίηση

Πρωτάθλημα γρίφων στο 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Την Τετάρτη 15/03/23 διοργανώθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Γυμνάσιου Ξάνθης “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΖΥΗΝΟΣ” η τελική φάση της δραστηριότητας “Πρωτάθλημα Γρίφων”.

Η προκριματική φάση του Πρωταθλήματος Γρίφων ξεκίνησε τον Νόεμβριο της περσινής χρονιάς, με την ανοιχτή διαδικασία “Ο γρίφος της εβδομάδας”. Στη συνέχεια, στις αρχές του Ιανουαρίου, οι μαθητές που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα συγκροτήθηκαν σε ομάδες των 2-3 ατόμων και εξασκήθηκαν στην δημιουργική επίλυση διαφόρων ειδών γρίφων (κατασκευαστικοί, λογικοί, γλωσσικοί, μαθηματικοί κ.α.).




Στο Πρωτάθλημα Γρίφων συμμετείχαν συνολικά 78 μαθητές και μαθήτριες, συγκροτώντας 32 ομάδες. Στην τελική φάση (Τετάρτη 15/03), προκρίθηκαν οι 10 ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία. Οι 10 ομάδες διαγωνίστηκαν στην επίλυση τεσσάρων γρίφων και οι 3 ομάδες με την υψηλότερη (τελική) βαθμολογία βραβεύθηκαν με βιβλία και παιχνίδια στρατηγικής. Σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα Γρίφων απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος για τη συμμετοχή τους.

Το Πρωτάθλημα Γρίφων διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό του σχολείου Γιώργο Έψιμο (ΠΕ04.01) και υποστηρίχθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα