Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι στα Κομνηνά για τη νέα παιδική χαρά

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι στα Κομνηνά για τη νέα παιδική χαρά

Από οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν οι κάτοικοι στα Κομνηνά, του Δήμου Ξάνθης, για τη νέα, υπό κατασκευή, παιδική χαρά που πρόκειται να αποκτήσει το χωριό τους. Οι κάτοικοι εξέφρασαν εξ’ αρχής την επιθυμία τους να αποκτήσει – μετά από σχεδόν μια δεκαετία – μια σύγχρονη παιδική χαρά ο οικισμός στο κέντρο του χωριού, εκεί όπου λειτουργούσε και η τελευταία παιδική χαρά. 

Το αίτημα αυτό ωστόσο όχι απλώς δεν εισακούστηκε, αλλά ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή νέας παιδικής χαράς σε άλλο σημείο, το οποίο όπως τονίζουν ωστόσο οι κάτοικοι δεν εξυπηρετεί κανέναν. Μάλιστα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρουν ευήκοα ώτα για το αίτημά τους, προχώρησαν στη συγκέντρωση υπογραφών ώστε να μην προχωρήσει η κατασκευή νέας παιδικής χαράς, σε άλλο σημείο πέραν του κέντρου του χωριού. 

Σχεδόν 80 κάτοικοι έχουν ήδη υπογράψει το σχετικό αίτημα, ενώ ζητούν από τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους να επισκεφθούν το χωριό προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τόσο τις αντιδράσεις τους όσο και το ότι η επιλογή του σημείου δεν είναι η κατάλληλη. 

«Με ανησυχία διαπιστώθηκε ότι πίσω από το συνεδριακό κέντρο Κομνηνών, υπάλληλοι άρχισαν εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση παιδικής χαράς. Σας κάνω γνωστό ότι οι κάτοικοι, εγώ και οι συλλογικότητες του χωριού είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή της παιδικής χαράς σε εκείνο το σημείο του χωριού, διότι θεωρούμε ότι θα είναι μια επένδυση όπου δεν θα έχει το ανταποδοτικό όφελος προς τους κατοίκους του χωριού» τονίζει ο Κυριάκος Καζαντζίδης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κομνηνών, σε επιστολή του προς τον Δήμο Ξάνθης.  

«Είναι στη γνώση σας το γεγονός ότι την παιδική χαρά την επιθυμούμε στο κέντρο του χωριού, και όχι σε μέρος όπου δεν θα γίνεται χρήση, για παράδειγμα την παιδική χαρά της Σταυρούπολης όπου ήταν καθαρή σπατάλη χρημάτων. Με το παρόν σας ενημερώνω και σας καλώ σε συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, όπως και με τις συλλογικότητες του, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η συνάντηση θα πρέπει να γίνει στο χωριό ώστε να διαπιστώσετε και εσείς τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία» επισημαίνεται στην ίδια επιστολή. 

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι στα Κομνηνά για τη νέα παιδική χαρά
Το νέο σημείο για την παιδική χαρά του χωριού 

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι στα Κομνηνά για τη νέα παιδική χαρά
Ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας παιδικής χαράς

Η ανησυχία των κατοίκων παραμένει έκδηλη, καθώς όπως επισημαίνουν εμφατικά στα Κομνηνά υπάρχουν σήμερα σχεδόν 30 παιδάκια και οι ίδιοι επιθυμούν μια παιδική χαρά που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους, στο κέντρο του χωριού και όχι σε κάποιο άλλο απόμακρο σημείο. Αντίστοιχα, επισημαίνουν το παράδειγμα της παιδικής χαράς στη Σταυρούπολη, η οποία βρίσκεται σε απόμακρο σημείο, δεν εξυπηρετεί και δεν αξιοποιείται. 

Από την πλευράς τους οι κάτοικοι διαμηνύουν πως θα συνεχίσουν να αντιδρούν στη δημιουργία της νέας παιδικής χαράς, εφόσον αυτή δεν μεταφερθεί στο κέντρο του οικισμού. «Η παιδική χαρά, πρέπει να αποτελεί σημείο αναφοράς ενός χωριού και όχι ένα έργο που δεν θα έχει καμία χρησιμότητα και θα καταλήξει απλά να είναι πεταμένα λεφτά» τονίζουν εμφατικά. 

Σε αναμμένα κάρβουνα οι κάτοικοι στα Κομνηνά για τη νέα παιδική χαρά

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال