Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Η αρχιτέκτων που έγινε παραγωγός φυτικών καλλυντικών

Κοινοποίηση

Η αρχιτέκτων που έγινε παραγωγός φυτικών καλλυντικών

Ένα εργαστήριο που αναδύει όλα τα αρώματα της φύσεως βρίσκεται στην Αμμουδιά Σερρών, όπου παρασκευάζονται καλλυντικά από αγνά προϊόντα της γής.




Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, προσελκυσμένος από τα μυρωδιές που αναδύονται επισκέφτηκε την περιοχή.   

Η Θάλεια Καραφύλλη, παραγωγός φυτικών καλλυντικών, αρχιτέκτων στην Αθήνα παλαιότερα,  προ 19 ετών επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της και ασχολήθηκε με τον πρωτογενή τομέα.




Η αρχιτεκτονική είναι μια πολυδιάστατη επιστήμη και ανοίγει πολλές προοπτικές, όπως λέει η κ. Καραφύλλη. Η επιστροφή στην φύση είναι αναπόσπαστο μέρος της δημιουργίας. Τώρα καλλιεργεί τα δικά της φυτά και παράγει τσάγια, μείγματα για καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική, φυτικά έλαια, αιθέρια έλαια και αποτελούν τις πρώτες ύλες για τα φυτικά καλλυντικά. Με την λιγότερη επεξεργασία από τον άνθρωπο.

Όλα τα βότανα έχουν πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες. Η φύση είναι η μεγαλύτερη παραγωγός όσων χρειάζεται ο άνθρωπος και το μόνο που απαιτεί είναι προσοχή και σεβασμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα