Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Κοινοποίηση

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης

Στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος u23 βρίσκεται ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης ήταν πραγματικά ασυναγώνιστος και έφτασε με ευκολία στον τελικό των 79κ. στην Ελευθέρα.




Παρά το γεγονός ότι η κλήρωση δεν ήταν εύκολη για τον Ελληνα πρωταθλητή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο αθλητές από προηγμένες παλαιστικά χώρες, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έδειξε για μια ακόμη φορά το πλούσιο ταλέντο του.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην προσπάθεια για να υπερασπίσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι στην ίδια διοργάνωση με εκπληκτική εμφάνιση προκρίθηκε στα ημιτελικά.

Ο Κουγιουμτσίδης στον προημιτελικό με αντίπαλο τον Ναρέκ Γκριγκοριάν από την Αρμενία επικράτησε 14-4 και με τεχνική υπεροχή μπήκε στη ζώνη των μεταλλίων.

Αρχικά προηγήθηκε 6-0 με τον Αρμένιο να μειώνει. Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ο Κουγιουμτσίδης επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και έφτασε στην επιβλητική νίκη.




Εκεί αντιμετώπισε τον Αμπουσλί Αμιρασλάνοφ. Ο Αζέρος πρωταθλητής προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πήγε στο ημίχρονο με 2-0. Η αποφασιστικότητα, το πάθος, το ταλέντο του Κουγιπουμτσίδη, όμως ήταν τόσο μεγάλο που οδήγησε στην ανατροπή και τη νίκη με 5-2.

Στον τελικό του Σαββάτου ο Ελληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει τον Βλαντιμέρι Γκαμκρελίτζε. Ο Γεωργιανός πρωταθλητής στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Μάλιστα στον δρόμο του προς το χρυσό είχε νικήσει τον Κουγιουμτσίδη με 9-6. Σε εκείνο το παιχνίδι δεν είχε ξεκινήσει καλά το «φαινόμενο» και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 7-1. Μείωσε σε 7-6, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή. Στον τελικό των 79κ. ο Ελληνας πρωταθλητής έχει την ευκαιρία να πάρει την ρεβάνς και με όσα έχει δείξει στην διοργάνωση, μπορεί να τα καταφέρει!

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα