Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τρία κορίτσια από την Καλαμπάκα εξαϋλώθηκαν

Τραγωδία στα Τέμπη: Τα τρία κορίτσια από την Καλαμπάκα εξαϋλώθηκαν

Από τις πιο δραματικές περιπτώσεις των θυμάτων της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη είναι αυτή των τριών κοριτσιών από το Καστράκι, των δύο 20χρονων δίδυμων κοριτσιών και της μεγαλύτερης σε ηλικίας ξαδέρφης τους.

Την υπόθεσή τους έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε για τις οικογένειες της Θώμης και της Χρυσής Πλακιά και της ξαδέρφης τους, Αναστασίας Πλακιά ότι «στο μυαλό τους είναι το πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το πρόβλημα ότι τα κορίτσια εξαϋλώθηκαν και πώς θα μπορέσουν να κάνουν μια κηδεία».

Όπως είπε, μάλιστα, οι οικογένειες των τριών κοριτσιών σκέφτονται «αν αυτό δεν είναι δυνατό (σ.σ. να κάνουν κηδεία) να χτίσουν μια εκκλησία» στη μνήμη τους.

Ο Αλέξης Κούγιας έχει αναλάβει και άλλες επτά περιπτώσεις θυμάτων και τραυματιών από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και δήλωσε ότι «οι υπόλοιπες οικογένειες θέλουν να ασχοληθούνε με όσους όλοι ενέχονται να βρεθούν κατηγορούμενοι διαμηνύοντας ότι «σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα κάνουμε πίσω στο οτιδήποτε και θα πάμε μέχρι το τέλος».

Σύμφωνα με το STAR οι οικογένειες των τριών κοριτσιών παραμένουν στα σπίτια τους και δεν βγαίνουν. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι δύο 20χρονες και η ξαδέρφη τους ήταν στο πέμπτο βαγόνι και βρέθηκαν στο κυλικείο την ώρα της σύγκρουσης.

Κάτοικος από το Καστράκι, ο οποίος συνάντησε την μεγαλύτερη σε ηλικία ξαδέρφη να κάνει βόλτα στα Μετέωρα λίγες ώρες πριν να φύγει από το χωριό, είπε ότι «ήταν σαν να ήθελε να κάνει την τελευταία βόλτα στην πατρίδα της.

Τα τρία κορίτσια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πριν από 10 ημέρες είχαν βαφτίσει ένα παιδάκι στην περιοχή.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال