Ξάνθη - Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια

Ξάνθη - Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» στην Ξάνθη, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 17:30 και στις 19:30 στην Καπναποθήκη Π.

Η παράσταση «Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια» βασίζεται σε ένα παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι από τη Θράκη και τον Πόντο. 

Οι πρόσφυγες παππούδες μας, φεύγοντας απ’ τον τόπο τους το 1922, μαζί με τα λιγοστά τους πράγματα κουβάλησαν την πλούσια παράδοσή τους. 

Τη μπόλιασαν με τον τσακισμένο κορμό της νέας τους πατρίδας. Έτσι, φτιάχτηκε η σύγχρονη Ελλάδα, η οποία μας παραδόθηκε ως κληρονομιά… Πάντοτε, σαν θες να φτιάξεις κάτι καινούργιο, βασίζεσαι στο παλιό. 

Κοιτάς πίσω. Αντίστοιχα, ο θίασος σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» βασίζεται στο παραδοσιακό παραμύθι και δημιουργεί μία ακόμα νέα παράσταση Καραγκιόζη.

Λίγα λόγια για το έργο:

Το σεράι έχει ανάγκη από έναν κουρέα για τον Πασά. Πρέπει όμως να είναι έμπιστος. Να μη μιλήσει για ό,τι δει στο κεφάλι του. Ο Καραγκιόζης αναλαμβάνει τη δουλειά και μαθαίνει το μεγάλο μυστικό. Πώς όμως να κρατήσει το στόμα του κλειστό; Θα σκάσει αν δε μιλήσει. Αποφασίζει να πει το μυστικό στο πηγάδι. Θα μπει όμως σε μπελάδες γιατί θ’ ανακαλύψει πως κάποτε ριζώνουν και τα λόγια…

Γενική Είσοδος: 5 €

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال