Το δικό της Twitter ανακοίνωσε ότι δημιουργεί η Metα

Το δικό της Twitter ανακοίνωσε ότι δημιουργεί η Metα

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ «επιτίθεται» στον Ελον Μασκ που εισήλθε δυναμικά στον χώρο των social media.

Η Metα, η μητρική εταιρεία του Facebook, του Instagram και του Whats App, ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια νέα εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται αναρτήσεις περιορισμένων χαρακτήρων ευθέως ανταγωνιστική στο Twitter. 

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κάνει λόγο για ένα «αυτόνομο αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο» και ότι «υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο για να μοιραστούν οι άνθρωποι ενημερώσεις σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους». 

Έχει δοθεί μια κωδική προς το παρόν ονομασία στην νέα υπηρεσία και αναζητείται το επίσημο όνομα της.

Όπως έγινε γνωστό η υπηρεσία θα βασίζεται στην ίδια τεχνολογική βάση με αυτή του Mastodon, μιας πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης επίσης ανταγωνιστικής στο Twitter η οποία έχει σημαντική άνοδο του αριθμού των χρηστών της μετά την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και τα διαφόρων ειδών προβλήματα που προκάλεσε η είσοδος του απρόβλεπτου και ιδιόρρυθμου μεγιστάνα στην δημοφιλή πλατφόρμα. 

Αυτό το χάος που έχει προκαλέσει στο Twitter ο Μασκ θέλει να εκμεταλλευτεί ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ που πιστεύει ότι η τεράστια οικονομική ισχύς της Metα σε συνδυασμό με τα δισεκατομμύρια των χρηστών των πλατφορμών της εταιρείας του μπορεί να του επιτρέψει να κερδίσει και άλλο μερίδιο στην πίτα των social media.

Πηγή: Naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال