Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Βούλιαξαν οι Σέρρες – Στους δρόμους όλοι για τα θύματα των Τεμπών

Κοινοποίηση

Βούλιαξαν οι Σέρρες – Στους δρόμους όλοι για τα θύματα των Τεμπών

Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το απόγευμα της Κυριακής για το τραγικό δυστύχημα με τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 57 επιβάτες.




Σερραίοι και Σερραίες κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το Σωματείο εργατών επεξεργασίας μετάλλου Ν. Σερρών και στο οποίο συμμετείχαν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Σερρών.

Βούλιαξαν οι Σέρρες – Στους δρόμους όλοι για τα θύματα των Τεμπών

Η συγκέντρωση έλαβε χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Σερρών.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό στα χέρια και φώναζαν το σύνθημα «Τα κέρδη τους οι ζωές μας. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή». Επίσης, ζήτησαν το δυστύχημα να μην συγκαλυφθεί.




Κατά τη διάρκεια της πορείας και όταν το πλήθος έφτασε στον πεζόδρομο της οδού Κώνσταντίνου Καραμανλής, οι συμμετέχοντες φώναξαν το παρακάτω σύνθημα: «Στις Σέρρες ο Βασίλης στα Τέμπη οι φοιτητές στον βωμό του κέρδους χάνονται ζωές». Σύνθημα με το οποίο θύμισαν σε όλους και όλες τον τραγικό θάνατο του 11χρονου Βασίλη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης όταν εξερράγη ο καυστήρας στις 5 Δεκεμβρίου του 2022.

Πηγή: infonews24.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα