Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βουβή οργή στην Ξάνθη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Κοινοποίηση

Βουβή οργή στην Ξάνθη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης  

Με σιωπηλή διαμαρτυρία, κεράκια, λουλούδια, συνθήματα στους τοίχους και ζωγραφισμένη τη θλίψη και την οργή στο πρόσωπό τους οι κάτοικοι στην Ξάνθη δείχνουν τις τελευταίες ώρες τη συμπαράστασή τους στα θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδία στα Τέμπη. 

Συνθήματα στον ΟΣΕ




Η κεντρική είσοδος του ΟΣΕ στην Ξάνθη γέμισε με συνθήματα κατά των υπεύθυνων αυτής της εθνικής τραγωδίας που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες αθώες ψυχές. «Οργή», «ήταν δολοφονία, το κράτος δολοφονεί», «δεν ήταν ατύχημα, μόνο οργή» είναι μερικά από τα συνθήματα που έγραψαν με πράσινη μπογιά έξω από το κτίριο του ΟΣΕ. 

Στην είσοδο του ίδιο κτιρίου έχει αναρτηθεί ειδοποίηση από την Hellenic Train η οποία αναφέρει πως «το Σάββατο 04/05 και την Κυριακή 05/03 λόγω της 48ωρης απεργίας όλες οι αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία καταργούνται ολικώς». 

Βουβή οργή στην Ξάνθη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Λουλούδια και κεράκια




Στις ράγες του ΟΣΕ στην Ξάνθη έχουν τοποθετηθεί κεράκια τα οποία σχηματίζουν μια καρδιά καθώς κα λουλούδια στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα. 

Κεράκια εναπόθεσαν και στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής πολίτες που προχώρησαν σε σιωπηλή διαμαρτυρία για τον ίδιο λόγο. 

Βουβή οργή στην Ξάνθη για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ουρές για αίμα 

Την ίδια στιγμή, συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Ξάνθης στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία, για τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος στην περιοχή των Τεμπών. 

Οι πολίτες – η πλειοψηφία των οποίων νέοι και φοιτητές – σχημάτισαν ουρές στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης προκειμένου να προσφέρουν αίμα. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μόλις ώρες καλύφθηκαν οι ανάγκες για τους τραυματίες. 

Οργή μαθητών 




Την οργή τους για το δυστύχημα έδειξαν ωστόσο τις τελευταίες ημέρες και οι μαθητές της περιοχής. 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορα σχολεία της Ξάνθης σχημάτισαν συνθήματα στις αυλές των Σχολείων με τις τσάντες των μαθητών, στέλνοντας έτσι και αυτοί με τη σειρά τους ένα ηχηρό μήνυμα. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα