Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: «Βούλιαξε» η Καπναποθήκη Π για τον πατέρα Λίβυο

Κοινοποίηση

Ξάνθη: «Βούλιαξε» η Καπναποθήκη Π για τον πατέρα Λίβυο


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης

Καρφίτσα δεν έπεφτε το απόγευμα της Δευτέρας (13/03) στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΟΥΔΕΡΟΥ» στην Καπναποθήκη Π για την καθηλωτική ομιλία του πατρός Χαράλαμπου Λίβυου με θέμα «7 κανόνες για να ζεις». 




Πρόκειται για μια εσπερίδα που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Ξάνθης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, και η οποία βασίζεται στο νέου βιβλίο του πατρός Λίβυου «ΖΗΣΕ. Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε;». 

«Χαίρομαι που είμαι απόψε μαζί σας. Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στην όμορφη πόλη σας. Κάθε φορά που έρχομαι αισθάνομαι τη φιλοξενία σας, τη γλυκιά παρουσία σας και την αποδοχή σας» τόνισε ο πατέρας Λίβυος, ενώ έσπευσε να ευχαριστήσει τη Μητρόπολη, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης αλλά και τους δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα. 




Ξεκινώντας την ομιλία του ο πατέρας Λίβυος, αναφέρθηκε στον λόγο του Χριστού, μεταφέροντας τα λόγια του: «Γιατί όποιος θέλει να σώσει τη ζωή του θα τη χάσει. Όποιος όμως εξαιτίας μου χάσει τη ζωή του, θα τη βρει». 

Ξάνθη: «Βούλιαξε» η Καπναποθήκη Π για τον πατέρα Λίβυο

Ξάνθη: «Βούλιαξε» η Καπναποθήκη Π για τον πατέρα Λίβυο

«Ο Χριστός εδώ μιλάει για μια απώλεια. Για να σώσεις τη ζωή σου, την ψυχή σου, θα πρέπει να τη χάσεις εξαιτίας μου, στο όνομά μου. Όταν η Αγία Γραφή μιλάει για ζωή μιλάει για την ψυχή. Δεν έχουμε αυτό τον διαχωρισμό, ότι υπάρχει μια δυαδικότητα στον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι μια ψυχοσωματική οντότητα, απόλυτη. Κάθε ασθένεια κρύβει και ένα ανέκφραστο, ανείπωτο συναίσθημα, μια ιστορία ψυχής που δεν τη διηγηθήκαμε» συμπλήρωσε ο ίδιος. 




«Οι ιστορίες της ψυχής μας που δεν της αφηγούμαστε, γίνονται αρρώστιες. Όλα αυτά τα τοξικά συναισθήματα της ύπαρξής μας που δεν τα βγάζουμε στο φως, αλλά τα αφήνουμε στα υπόγεια της ύπαρξής μας. Τα οποία ουσιαστικά κυριεύουν τη ζωή μας. Ό,τι δεν φωτίζεις στη ζωή σου, σου διαφεντεύει την ύπαρξη» πρόσθεσε ο πατέρας Λίβυος. 

Ξάνθη: «Βούλιαξε» η Καπναποθήκη Π για τον πατέρα Λίβυο

Η διάλεξή του μεταδόθηκε και ζωντανά μέσα από το κανάλι της Μητρόπολης, ενώ κατά την έναρξη τονίστηκε πως υπήρχαν περισσότερα άτομα στην αίθουσα απ’ όσα αυτή χωράει, κάτι που καταδεικνύει και το μεγάλο ενδιαφέρον για την εν λόγω ομιλία. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα