Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

«Απάλλαξέ με»: Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Κάγιου

Κοινοποίηση

«Απάλλαξέ με»: Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα του Παύλου Κάγιου

Η ιστορία ενός ήρωα που ζει διαφορετικές ζωές, φανερές και κρυφές, σ΄ έναν άγριο κόσμο, ξετυλίγεται στο νέο μυθιστόρημα του συγγραφέα – δημοσιογράφου Παύλου Κάγιου, με τίτλο «Απάλλαξε με», που κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις «24 γράμματα». Το φινάλε της μοιάζει προδιαγεγραμμένο, ίσως όμως και να μην είναι τελικά.




«Κουνημένη φωτογραφία» κι ένα σωρό άλλα παρατσούκλια-κουδούνια, κρεμούν στον μικρό Δημοσθένη που μεγαλώνει στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’60. Μαζί του και ο αλμπίνο Μιχάλης, που κουβαλάει το δικό του σταυρό. Δύο κυνηγημένοι από τους πολλούς, με συνεχή καψόνια-βασανιστήρια, για την ακούρδιστη ζωή τους. Μόνο η Χήρα, η Αλέκα, μια μαύρη ρεμπέτισσα που έχει γεννηθεί στη σκοτεινή Αφρική του μεσοπολέμου από Έλληνα πατέρα και μαύρη μάνα, γίνεται έξαλλη με την απονιά και τον χλευασμό του κόσμου απέναντί τους. Και παίρνει τον Δημοσθένη υπό την προστασία της στο «Ραντεβού στη Μεσόγειο». Ένα παλιό διώροφο σπίτι με αυλή στο Μεταξουργείο, που επί 50 χρόνια, τραγουδάει σ’ αυτό τη ζωή, τον έρωτα, τον καημό.




Εκεί, η αγάπη με τη φιλία, φωτίζουν κι απελευθερώνουν τα όνειρα μιας παρέας που κάνει ορμητήριό της αυτό το στέκι, πλάθοντας το δικό της σύμπαν. Τότε, μπαίνει δυναμικά στη ζωή του Δημοσθένη η Ελένη που τον βγάζει από την απομόνωση. Ένα παιδί κορυφώνει τον έρωτά τους. Και ενώ με τον Μιχάλη συνεχίζουν να φλογίζονται από τις ίδιες επιθυμίες ο ένας προς τον άλλον, φοβούνται να αγγιχτούν.

Στο σήμερα, η ζωή που τρέχει ξαφνιάζει τους ήρωες φέρνοντάς τους σε μια πραγματικότητα που είναι παράφορα άγρια.Η επιθετικότητα στη συμπεριφορά των ανθρώπων εξορίζει τη λύπη, το δάκρυ και τη συγχώρεση. Και η κατάσταση στους δρόμους γίνεται ανεξέλεγκτη με όλους να ορμούν εναντίον όλων δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα τυφλής βίας. Τώρα, οι συμπεριφορές των ανθρώπων εκτροχιάζονται ανεξήγητα και ξεφεύγουν κάθε λογικής κάνοντας τους ήρωες να τρέχουν να σωθούν φωνάζοντας: «Απάλλαξέ με».




Κι ενώ πάει να γραφτεί το τέλος της ιστορίας του βιβλίου, ξεπετιέται κι ένα δεύτερο τέλος που επιμένει να ακουστεί σαν άλλη εκδοχή της ιστορίας ή της αλήθειας που, έτσι κι αλλιώς, σπάνια είναι μόνο μία…

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα