Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Διόδια Ιάσμου: Ποιοι περνούν δωρεάν – Πώς θα βγάλετε κάρτα

Κοινοποίηση

Διόδια Ιάσμου: Ποιοι περνούν δωρεάν – Πώς θα βγάλετε κάρτα


Διόδια Ιάσμου
: Τη δυνατότητα να διέρχονται δωρεάν από τα διόδια της περιοχής στην οποία διαμένουν έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι, και αυτό ισχύει και για την περίπτωση της Ξάνθης.

Οι μόνιμοι κάτοικοι της ΠΕ Ξάνθης μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για δωρεάν διέλευση από τα διόδια του Ιάσμου, στην Εγνατία Οδό.




Το κόστος για τη χρήση της Εγνατίας Οδού έχει γίνει πλέον δυσβάσταχτο για όσους οδηγούς ταξιδεύουν συχνά ή κάνουν χρήση του δρόμου προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους.

Διόδια Ιάσμου Δωρεάν Διέλευση – Ποιούς αφορά

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, δωρεάν διέλευση από τα διόδια του Ιάσμου, που βρίσκονται ανάμεσα στην ΠΕ Ξάνθης και την ΠΕ Ροδόπης δικαιούνται – κατά περίπτωση – οι μόνιμοι κάτοικοι στα διοικητικά όρια όλων των δήμων της περιοχής:

  • Δήμος Αβδήρων
  • Δήμος Μύκης
  • Δήμος Ξάνθης
  • Δήμος Τοπείρου

Στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και οι κάτοικοι των Δήμων της ΠΕ Ροδόπης όπως οι Δήμοι Ιάσμου, Αρριανών, Κομοτηνής και Μαρώνειας.

Πώς εκδίδεται η κάρτα για δωρεάν διέλευση από τα διόδια Ιάσμου




Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα, αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι διαθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, png, jpeg, jpg) τα εξής έγγραφα:

  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος
  • αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού εφορίας
  • άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητάτε τη διέλευση από τα διόδια
  • κάρτα ανεργίας οι άνεργοι
  • δελτίο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία τα άτομα με αναπηρία

Στη συνέχεια ενημερώνονται επίσης ηλεκτρονικά, για την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής τους. Εφόσον η αίτηση εγκριθεί τότε γίνεται η αποστολή της κάρτας δωρεάν διέλευσης διοδίων.

Πάνω στην κάρτα αναγράφεται ο σταθμός διοδίων στον οποίο μπορούν οι κάτοχοι να τη χρησιμοποιήσουν, που στην εν λόγω περίπτωση είναι τα διόδια του Ιάσμου, καθώς και ο αριθμός της πινακίδας του οχήματος.

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την Εγνατία Οδό Ξάνθης – Κομοτηνής χωρίς την καταβολή διοδίων έχουν και οι άνεργοι.




Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων όλα τα επιβατικά ΙΧ που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους ή χρησιμοποιούνται από αυτούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από το σταθμό.

Για περισσότερες πληροφορίες

Ερωτήματα – Επικοινωνία: Τηλέφωνο 210 6999403, Email p.karlatira@ggde.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα