Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Μέχρι τις 5 Μαΐου οι αιτήσεις για να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Κοινοποίηση

Εκλογές 2023: Μέχρι τις 5 Μαΐου οι αιτήσεις για να διοριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αλλά και με φυσική παρουσία στα γραφεία του ΔΣΑ.

Ξεκίνησε να τρέχει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από δικηγόρους, αλλά και ασκούμενους, που επιθυμούν να διοριστούν ως δικαστικοί αντιπρόσωποι στις επικείμενες εκλογές.




Η προθεσμία των λεγόμενων αιτήσεων προτίμησης λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 10 το πρωί και οι ενδιαφερόμενοι να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα πρέπει να τις υποβάλλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://olomeleia.gr/.

Στην ίδια διεύθυνση, θα μπορούν να κατατεθούν από τους δικηγόρους και οι αιτήσεις εξαίρεσης προκειμένου να μην οριστούν δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Όσοι δεν μπορέσουν να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα να υποβληθεί η Αίτηση Προτίμησης – Εξαίρεσης στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60, 1ος όροφος, γραφείο δίπλα στο Αρχείο) τις εργάσιμες ημέρες από τις 8.00’ έως 15.00’, με τη συνδρομή υπαλλήλων του ΔΣΑ.




Σημειώνεται ωστόσο ότι η υπηρεσία αυτή του ΔΣΑ παραλαβής αιτήσεων προτιμήσεων και εξαιρέσεων, ταξινόμησης και διαβίβασής τους στον Άρειο Πάγο δεν θα παρασχεθεί σε όσους Δικηγόρους Αθηνών δεν έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον Σύλλογο για συνδρομές προηγούμενων ετών μέχρι και του έτους 2022.

Ποιοι έχουν δικαίωμα και πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων:

Μόνο ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ μπορεί να υποβληθεί.

Δεν υπάρχει κώλυμα εντοπιότητος (καταγωγής και τόπου άσκησης δικηγορίας).

Δεν δύνανται να διοριστούν Δικηγόροι από χώρες της Ε.Ε. (Π.Δ. 152/2000), εκτός αν έχουν Ελληνική Ιθαγένεια.

Τους διορισμούς θα κάνει αρμοδίως, κατόπιν κληρώσεως,oΆρειος Πάγος (Α1 Τμήμα).




Δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν αιτήσεις:

α) για συνυπηρέτηση, διορισμό αναπληρωματικών, και αμοιβαίες αλλαγές διορισμών,

β) για συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, εκλογικά διαμερίσματα ή συνοικισμούς, περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, περισσότερους από έναν δήμους, περισσότερες, από μία εκλογικές περιφέρειες και που θα έχουν συμπληρώσεις, διαγραφές ή παρατηρήσεις εκτός των ζητουμένων, σύμφωνα με τα έντυπα των αιτήσεων.

Τα κωλύματα διορισμού, καθώς και κάθε άλλο ζήτημα που αφορά τον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων, καθορίζονται με εγκύκλιο του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα