Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Αυτά είναι τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας!

Κοινοποίηση

Αυτά είναι τα απαραίτητα φάρμακα που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας!

Αν θέλετε να είστε πάντα προετοιμασμένοι στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε κάποια έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα καλά εφοδιασμένο φαρμακείο. Είτε πρόκειται για έναν πονοκέφαλο, ένα κρυολόγημα, ένα μικρό τραυματισμό, είτε για ένα κάψιμο στα πόδια και στο πρόσωπο από τον ήλιο, τα κατάλληλα φάρμακα θα σας βοηθήσουν να τα αντιμετωπίσετε όλα εγκαίρως. Κάποια από τα φάρμακα που πρέπει να έχετε στο σπίτι είναι τα παρακάτω:

Θερμόμετρο:

Για να δημιουργήσετε ένα φαρμακείο σπιτιού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσθέσετε είναι το θερμόμετρο. Μπορείτε να το αγοράσετε από το φαρμακείο της γειτονιάς και να το βρείτε σε δύο μορφές, σε ψηφιακό θερμόμετρο και σε θερμόμετρο υδραργύρου. Είναι απαραίτητο να υπάρχει στο σπίτι καθώς θα σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία σας και να αντιληφθείτε αν έχετε πυρετό, ο οποίος είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών.

Κουτί πρώτων βοηθειών:

 Στα φαρμακεία και σε πολλά εξειδικευμένα καταστήματα ιατρικού εξοπλισμού θα βρείτε ένα κουτάκι πρώτων βοηθειών. Είναι μικρό σε μέγεθος για να μπορείτε να το πάρετε μαζί σας σε κάποια εκδρομή και είναι εφοδιασμένο με γάζες, επιδέσμους, ένα μικρό ψαλιδάκι και αντισηπτικά μαντηλάκια. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εσείς σπρέυ καθαρισμού πληγών για να αντιμετωπίσετε μια πληγή σε περίπτωση τραυματισμού στο σπίτι ή στη φύση. 

Αναλγητικά:

Για την αντιμετώπιση και την ανακούφιση του πόνου ή του πυρετού τα αναλγητικά φάρμακα είναι απαραίτητα για το μικρό σας φαρμακείο. Ουσιαστικά πρόκειται για παυσίπονα τα οποία μπορούν να ανακουφίσουν τον πονοκέφαλο ή ένα πονόδοντο και να βοηθήσουν σημαντικά στον πυρετό. Αυτά τα φάρμακα δεν είναι συνταγογραφούμενα και μπορείτε να τα αγοράσετε από το φαρμακείο. 

Αντιισταμινικά χάπια:

Τις έντονες περιόδους των αλλεργιών, που εμφανίζονται την περίοδο της άνοιξης, τα αντιισταμινικά χάπια είναι απαραίτητα για το μικρό φαρμακείο του σπιτιού σας. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις αλλεργίες και να αντιμετωπίσουν τα έντονα συμπτώματα όπως ο κνησμός, το φτέρνισμα και η κνίδωση. Συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας για τα κατάλληλα χάπια που θα δράσουν στις παθήσεις που τα θέλετε. 

Φάρμακα για το κρυολόγημα:

Για να είναι ολοκληρωμένο το φαρμακείο του σπιτιού σας θα πρέπει να προμηθευτείτε με τα απαραίτητα φάρμακα για το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη. Υπάρχουν φάρμακα τα οποία είναι κατάλληλα για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος αλλά μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον σκευάσματα όπως αποσυμφορητικά για τη μύτη, σιρόπι για τον βήχα και καραμέλες για τον λαιμό.

Τοπικές κρέμες:

Για να αντιμετωπίσετε ένα τσίμπημα από έντομο ή για την επούλωση μιας πληγής, οι τοπικές κρέμες είναι απαραίτητες για το φαρμακείο σας. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε αντηλιακή κρέμα για το πρόσωπο και το σώμα, κρέμα για ερεθισμούς (όπως η αμμωνία) από τσιμπήματα εντόμων ή φυτών και μια κρέμα επούλωσης πληγών.

Φάρμακα για χρόνιες παθήσεις:

Αν εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειας σας πάσχετε από μια χρόνια πάθηση όπως η χοληστερίνη, ο διαβήτης, η αρτηριακή πίεση ή ο θυροειδής, η φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείτε για την αντίστοιχη πάθηση θα πρέπει να υπάρχει μέσα στο φαρμακείο σας. Φροντίστε να έχετε επαρκή ποσότητα φαρμάκων για να εξασφαλίσετε πως πάντα θα υπάρχουν στο σπίτι. 

Ένα καλά οργανωμένο φαρμακείο στο σπίτι θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε μια έκτακτη ανάγκη που μπορεί να προκληθεί ξαφνικά. Ιδανικά, θα πρέπει να φτιάξετε ένα τσαντάκι για να το έχετε πάντα μαζί σας σε μια εκδρομή στη φύση. Μην ξεχνάτε να τα αποθηκεύετε σε σκιερό μέρος, μακριά από τα παιδιά και να βλέπετε συχνά τις ημερομηνίες λήξης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα