Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ομογένεια: Ποιες είναι οι 81 πόλεις όπου θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Κοινοποίηση

Ομογένεια: Ποιες είναι οι 81 πόλεις όπου θα ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού

Τη λίστα με τις 81 πόλεις στις οποίες θα μπορούν να ψηφίσουν για τις εκλογές της 21ης Μαΐου οι Έλληνες του εξωτερικού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εσωτερικών.




Η χώρα μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου, με τον μηχανισμό της Πολιτείας να επιταχύνει για να πιάσει τις 20 προθεσμίες-«σταθμούς» μέχρι τις κάλπες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σχεδόν 440.000 νέοι ψηφοφόροι και πως το βράδυ της 21ης Μαΐου θα μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Υπενθυμίζεται ότι τα εκλογικά τμήματα εξωτερικού αφορούν τους περίπου 22.000 απόδημους που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία με την υποβολή της σχετικής αίτησης. Για να δείτε τη λίστα που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών με τις 81 πόλεις όπου συγκεντρώθηκε αριθμός άνω των 40 εκλογέων και επομένως θα συγκροτηθούν εκλογικά τμήματα εξωτερικού, πατήστε ΕΔΩ.




Επιπλέον, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τις πόλεις στις οποίες δεν συγκροτείται εκλογικό τμήμα, λόγω περιορισμένου αριθμού αιτήσεων, καθώς και τις πόλεις στις οποίες μπορούν να ψηφίσουν αντί αυτών οι εκλογείς.

Το ΥΠΕΣ επισημαίνει ότι οι παραπάνω πίνακες είναι ενδεικτικοί και δημοσιεύονται με την επιφύλαξη του οριστικού καθορισμού των εκλογικών τμημάτων εξωτερικού, ο οποίος θα γίνει προσεχώς με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 7 του ν.4648/2019.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα