Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Κάλεσμα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο για την Πρωτομαγιά

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Κάλεσμα από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο για την Πρωτομαγιά

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Ξάνθης να δώσουν το παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις – συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. 

Αναλυτικά αναφέρει:

Το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Ξάνθης καλεί τον εργατικό κόσμο αλλά και όλους τους πολίτες της Ξάνθης σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις –  συγκεντρώσεις για την εργατική πρωτομαγιά την Δευτέρα 1η Μάη στις 10π.μ. στο εργατικό κέντρο Ξάνθης.

Εμπνεόμαστε από τα λόγια του ποιητή Μενέλαου Λουντέμη:




“Στον κόσμο αυτό αν ήρθες μόνο για να μετρήσεις τα χρόνια σου και να ζήσεις μια ήσυχη και φρόνιμη ζωή, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Τον φρόνιμο δεν τον πείραξε ποτέ κανείς. Μα αν κάποτε ο κόσμος χαθεί, θα χαθεί από τους φρόνιμους. Γιατί οι φρόνιμοι με τη φρονιμάδα τους βοήθησαν τους ισχυρούς να γίνουν ισχυρότεροι…”.

Ενώνουμε τη φωνή μας και δυναμώνουμε τον κοινό μας αγώνα σήμερα με τα εκατομμύρια των εργαζομένων, που διεκδικούν στους δρόμους τα δίκαια αιτήματα τους. Αντλούμε δύναμη από τους μεγάλους εργατικούς αγώνες στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και από τις τελευταίες μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη.

Το μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς μας δείχνει και σήμερα το δρόμο:

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ – ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ με συλλογική μαζική οργανωμένη διεκδίκηση – δράση.




Ο εργασιακός μεσαίωνας που βιώνουμε και ο οποίος έχει διαμορφώθει από την σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις συνεχείς καταπατήσεις των εργασιακών δικαιωμάτων, με τα εξουθενωτικά ωράρια, με μισθούς πείνας, με την ακρίβεια να τσακίζει το ελάχιστο εισόδημα μας, με τις τεράστιες ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό σε όλους τους εργασιακούς χώρους με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο φόρτος εργασίας εξουθενώνοντας το εναπομείναν προσωπικό ενώ η ανεργία μαστίζει .

Τα κοινωνικά αγαθά δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμα.

Η υγεία η παιδεία η εργασία η ασφάλεια είναι δικαιώματα που πρέπει να προασπίζονται από κάθε ευνομούμενη πολιτεία.

Για να διασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας απαραίτητη προϋπόθεση είναι όλα τα παραπάνω.

Καθήκον μας, ως υγειονομικοί, είναι να διασφαλίσουμε με τους αγώνες μας την απρόσκοπτη ασφαλή λειτουργία κάθε δημόσιας δομής υγείας.




Στη διάρκεια της πανδημίας οι εργαζόμενοι σε όλους τους εργασιακούς χώρους δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα και ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας.

Οι υγειονομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες καταστάσεις και συνθήκες. Παλέψαμε με έναν άγνωστο εχθρό και χάσαμε στην μάχη αυτή συναδέρφους μας.

Το δημόσιο σύστημα υγείας ήταν αυτό που στήριξε την δημόσια υγεία. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που αντί αναγνώρισης βιώνει την απαξίωση και μαζί του πλήττεται κάθε πολίτης που προσφεύγει στις υπηρεσίες του. Οι ιδιωτικοποιήσεις εφιάλτης προ των πυλών με συνέπειες στο ήδη ελάχιστο εισόδημα του κάθε πολίτη.

Το ΕΣΥ είναι η μεγαλύτερη κοινωνική κατάκτηση της μεταπολίτευσης. Είναι αιτία πολέμου η απαξίωση και η ιδιωτικοποίησή του.




Εμείς οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι που με αυτοθυσία σώσαμε χιλιάδες ζωές ασθενών στη διάρκεια της πανδημίας, δεν είμαστε ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, λαμβάνουμε μισθούς κατώτερους ή ίσους με τον μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, 20.000 συνάδελφοι συμβασιούχοι είναι σε διαρκή ομηρία με συνεχή ανανέωση των συμβάσεων παρότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η δέσμευση της Κυβέρνησης για μονιμοποίηση τους δεν έχει υλοποιηθεί.

Διεκδικούμε:

  • Ισχυρή Δημόσια Υγεία
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Αύξηση μισθών
  • Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα