Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ξάνθη θα βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή»

Κοινοποίηση

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ξάνθη θα βρεθεί ξανά στην πρώτη γραμμή»

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 


Προεκλογική ομιλία με «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης (27/04) ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης. 




«Πάντα παίρνω δύναμη όταν συναντώ τους Ακρίτες μας. Ο όμορφος χώρος αυτού του Αμφιθεάτρου αποδεικνύεται μικρός για να στεγάσει τον ενθουσιασμό σας. Εμείς δεν έχουμε καμιά δυσκολία να γεμίζουμε χώρους και να ξεκινάμε τις ομιλίες στην ώρα τους» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, κατά την έναρξη της ομιλίας του, και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ΝΔ και να «βαφτεί» μπλε η Ξάνθη στις εκλογές της 21η Μαΐου. 

«Είναι σημαντικό σε αυτές τις εκλογές να πούμε όχι σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά. Η Ξάνθη και η Θράκη, το βλέπω στα πρόσωπά σας, θα βρεθούν και πάλι στην πρώτη γραμμή. Εσείς θα τυλίξετε με τα γαλάζια σας χρώματα και την πόλη και τα χωριά της» τόνισε χαρακτηριστικά. 




Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον φράχτη του Έβρου, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιχείρησε να βάλει «φρένο» στην επέκτασή του. «Από την Ξάνθη τους στέλνετε μήνυμα, αυτά να τα λένε στις Βρυξέλλες αλλά να μην έρθουν να τα πουν εδώ πέρα» τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο φράχτης στον Έβρο συνεχίζει να απλώνεται παρά τη λυσσασμένη αντίδραση όσων τον πολεμούν» ανέφερε. 

Αναφορά σε Τουρκία και μειονότητα 

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αλλά και τις πρόσφατες προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας που εμφανίζει τη Θράκη σε χάρτη προεκλογικής εκστρατείας του Ερντογάν.  




«Από εδώ από αυτόν τον τόπο, όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν αρμονικά κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα του Έλληνα πολίτη θέλω να πω στους γείτονες πως δεν πρέπει να δηλητηριάζονται οι σχέσεις μας από μύθους γύρω από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Η τουρκική ηγεσία θα ήταν καλό να αντιληφθεί πως η ιστορία δεν αλλάζει παραχαράζοντας χάρτες και συνθήκες, ούτε βάφοντας με κόκκινο χρώμα νησιά και περιοχές που ήταν, είναι και θα είναι γαλάζιες» ανέφερε ο Πρωθυπουργός. 

«Δεν γίνεται όταν ευχαριστείς μια χώρα για τη συνδρομή της στους σεισμούς, την ίδια ώρα να προκαλείς. Θέλω και εδώ από την Ξάνθη να επαναλάβω τις καθαρές μας θέσεις. Είμαστε συνεπείς αλλά όχι αφελείς, δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο, αγκαλιάζουμε και ανταποδίδουμε οποιαδήποτε κίνηση καλής θέλησης» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα