Το ΝΑΤΟ απαγόρευσε το TikTok στις συσκευές του

Το ΝΑΤΟ απαγόρευσε το TikTok στις συσκευές του

Το ΝΑΤΟ απαγόρευσε επίσημα στα στελέχη του να κατεβάζουν την εφαρμογή TikTok στις συσκευές που τους παρέχει, επικαλούμενο ανησυχίες για την ασφάλεια, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έστειλαν ένα σημείωμα στο προσωπικό το πρωί της Παρασκευής με το οποίο ανακοίνωσαν την απαγόρευση. Με το σημείωμα αυτό απαγορεύτηκε και επίσημα το Tik Tok, αλλά ούτως ή άλλως ούτε δεν χρησιμοποιούνταν πριν από τις συσκευές που χορηγεί το ΝΑΤΟ, λόγω εσωτερικών τεχνολογικών περιορισμών.

«Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ έχει ισχυρές απαιτήσεις για τον καθορισμό των εφαρμογών για επίσημη επαγγελματική χρήση. Το TikTok δεν είναι προσβάσιμο σε συσκευές του ΝΑΤΟ», δήλωσε στο CNN ανώτερος αξιωματούχος.

Το ΝΑΤΟ είναι ο τελευταίος κυβερνητικός οργανισμός που απαγορεύει την εφαρμογή λόγω ανησυχιών ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών του TikTok μέσω της κινεζικής μητρικής εταιρείας, της Bytedance. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και άλλες χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κυβερνητικές συσκευές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TikTok, Σου Τσίου, τόνισε σε Αμερικανούς νομοθέτες νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η εταιρεία είναι εντελώς ανεξάρτητη από το Πεκίνο και ότι «δεν έχει δει καμία απόδειξη ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα- ποτέ δεν μας τα ζήτησαν, δεν τα δώσαμε».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال