Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πυρκαγιά κατέστρεψε καφέ στον Εχίνο – Συναγερμός σε όλο το χωριό

Κοινοποίηση

Πυρκαγιά κατέστρεψε καφέ στον Εχίνο – Συναγερμός σε όλο το χωριό

Στις φλόγες παραδόθηκε την Κυριακή (02/04) ένα γνωστό καφέ στον Εχίνο, στον Δήμο Μύκης της ορεινής Ξάνθης. 

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η φωτιά σήμανε συναγερμός, ενώ οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν άμεσα προκειμένου να επιχειρήσουν την κατάσβεση. 




Η καταστροφή που υπέστη το κατάστημα είναι μεγάλη, ενώ το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το αίτημα για δημιουργία Πυροσβεστικού Κλιμακίου στον Δήμο Μύκης. Αξίζει άλλωστε να σημειωθεί πως μέχρι να φτάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι κάτοικοι είχαν θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά με δικά τους μέσα. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες άλλωστε με τους κατοίκους να επιχειρούν πάνω σε κεραμίδια να σβήσουν τις φλόγες.  




«Το θέμα του πυροσβεστικού κλιμακίου απασχολεί την πολιτική μου διαδρομή για πάνω από 15 χρόνια αλλά όπως φαίνεται μιλάμε σε ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται» σημειώνει ο Ιρφάν Χατζηγκενέ, Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. 

«Σήμερα, με τη φωτιά στην καφετέρια είδαμε όλοι το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν οι άνθρωποι που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά είναι παρατημένοι στην τύχη τους! Το πυροσβεστικό όχημα που ήρθε από την Ξάνθη, δεν άργησε να φτάσει μεν, αλλά η απόσταση Ξάνθη – Εχίνος είναι μεγάλη και όπως όλοι γνωρίζουμε ο χρόνος είναι σημαντικός σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!» προσθέτει ο ίδιος. 




«Τώρα είναι η ώρα να ζητήσουμε και να απαιτήσουμε όλοι μαζί την λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου στον Δήμο Μύκης. Καλώ όλους αυτούς που δήθεν νοιάζονται για τους κατοίκους της περιοχής σε μία κοινή προσπάθεια διεκδίκησης του Κλιμακίου εδώ και τώρα! Η ασφάλεια των ανθρώπων δεν έχει ούτε κόμματα, ούτε χρώματα και αν δεν χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι τώρα, πότε θα το κάνουμε;» τονίζει χαρακτηριστικά. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα