Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Φιναλίστ στους κρίκους ο Κωνσταντινίδης στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου

Κοινοποίηση

Φιναλίστ στους κρίκους ο Κωνσταντινίδης στο παγκόσμιο κύπελλο του Καΐρου

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης πρωταγωνίστησε στην πρεμιέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής του Καΐρου, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας στάθηκε άτυχος και έμεινε εκτός οκτάδας.




Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης συγκέντρωσε 14,033 βαθμούς στον προκριματικό των κρίκων, επίδοση που του χάρισε την 8η θέση και μαζί την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (29/04), από τον οποίο όμως θα λείψει ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «άρχοντας των κρίκων» είχε πτώση στην έξοδο του προγράμματός του έπειτα από μία εξαιρετική εκτέλεση και έχασε έναν ολόκληρο βαθμό, με συνέπεια αντί να τερματίσει 1ος να περιοριστεί στη 12η θέση με 13,866 βαθμούς.

Παρόλα αυτά, ο 32χρονος υπερπρωταθλητής πρόσθεσε άλλους 5 πόντους στην συγκομιδή του στα φετινά παγκόσμια κύπελλα και εξασφάλισε μία θέση στην οκτάδα της ετήσιας παγκόσμιας κατάταξης των κρίκων, που του δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου.




Στην πρώτη ημέρα των προκριματικών συμμετείχαν, επίσης, από ελληνικής πλευράς ο Αντώνης Τανταλίδης, που πήρε 12,533 β. στο έδαφος και 11,500 β. στον πλάγιο ίππο, μένοντας εκτός βαθμολογούμενης 16άδας και στα δύο όργανα, ενώ η Βασιλική Μιλλούση τερμάτισε 19η στους ασύμμετρους ζυγούς με 11,466 β..

Άτυχη στάθηκε η 15χρονη Αθανασία Μεσίρη, η οποία δεν μπόρεσε να κάνει ντεμπούτο στην σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων, καθώς υπέστη μυϊκό σπασμό στην ωμοπλάτη στην προπόνησή της και τελικά κρίθηκε προτιμότερο να μην αγωνιστεί, για προληπτικούς λόγους και με γνώμονα την ασφάλειά της.




Σήμερα, Παρασκευή (28/04), στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών οργάνων, η Βασιλική Μιλλούση θα αγωνιστεί στη δοκό ισορροπίας, ενώ η Βασιλική Κυρλίδου θα παρουσιάσει τα προγράμματά της τόσο στη δοκό όσο και στο έδαφος.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα