Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγωτό: Φίλος για την καρδιά ή εχθρός για το ήπαρ;

Κοινοποίηση

Παγωτό: Φίλος για την καρδιά ή εχθρός για το ήπαρ;

Εάν ένα πράγμα έχει συνδεθεί άρρηκτα με το καλοκαίρι, εκτός από τη θάλασσα, αυτό είναι το παγωτό. Εάν θεωρήσουμε ότι για την παρασκευή του χρειάζεται γάλα ή και φρούτα, εάν πρόκειται για σορμπέ, είναι και υγιεινό;

Ο δρ. Duane Mellor, διατροφολόγος και Επικεφαλής για την Ιατρική και τη Διατροφή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Aston, με άρθρο του στο The Conversation, επιχειρεί να απαντήσει παραθέτοντας ερευνητικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να αποδείξουν τη διατροφική αξία του παγωτού.




Αρχικά μια διδακτορική διατριβή του 2018, πρότεινε ότι τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 που κατανάλωναν περισσότερο παγωτό είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Είναι όμως πιθανή αυτή η σύνδεση να οφείλεται σε διάφορους άλλους παράγοντες.

Η έρευνα παρακολούθησε στοιχεία διαβητικών ασθενών -συνολικά περίπου 16.000 άτομα- από δύο μεγάλες μελέτες παρατήρησης, που διεξήχθησαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, οι οποίες ξεκίνησαν το 1976 και το 1986 και συνεχίστηκαν για περίπου 20 χρόνια.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα