Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

4 παιδικά βιβλία που πρέπει να πάρεις φέτος το καλοκαίρι

Κοινοποίηση

4 παιδικά βιβλία που πρέπει να πάρεις φέτος το καλοκαίρι

Οι Εκδόσεις Διάπλαση μας συστήνουν τέσσερα νέα παιδικά βιβλία, με ιδιαίτερα διδακτικό περιεχόμενο τα οποία δεν πρέπει να απουσιάζουν από καμία βιβλιοθήκη φέτος το καλοκαίρι. 

#1 – Πού πάνε οι γιαγιάδες όταν φεύγουν; 

Πού πάνε τα πράγµατά µας όταν τα χάνουµε; Πού πάνε οι αναµνήσεις µας όταν ξεχνάµε; Οι γιαγιάδες µας πού πάνε όταν φεύγουν;

Αλήθεια πού; Όχι µακριά. Κάπου εδώ, κάπου εδώ γύρω, κάπου κοντά! Το µόνο που χρειάζεσαι για να τις βρεις είναι ένα κοµµάτι κέικ, ανοιχτή καρδιά και µάτια ορθάνοιχτα. Κι αν τύχει να είσαι και λίγο µυστικός πράκτορας, ακόµα καλύτερα!

Αγορά του βιβλίο ΕΔΩ

#2 – Το δώρο του παππού

Η Κάρµεν δεν γράφει καλά στο διαγώνισµα της ιστορίας και είναι πολύ στενoχωρηµένη. Ο παππούς της, φύλακας µουσείου και εφευρέτης από χόµπι, τη ρωτάει τι δώρο θα ήθελε να της κάνει για τα γενέθλιά της. Η Κάρµεν τού ζητάει µια χρονοµηχανή για να ταξιδέψει πίσω στον χρόνο και να διορθώσει τον κακό βαθµό που πήρε. Τότε ο παππούς της στρώνεται στη δουλειά και το ταξίδι πίσω στον χρόνο ξεκινά. Μόνο που δεν είναι όπως ακριβώς το είχε φανταστεί η Κάρµεν… Η χρονοµηχανή τούς ταξιδεύει πολύ πιο πίσω από την ηµέρα του διαγωνίσµατος, στους αρχαίους χρόνους, όπου θα γνωρίσουν από κοντά κάποια από τα πιο σηµαντικά επιτεύγµατα του ανθρώπινου πολιτισµού.

Αγορά του βιβλίο ΕΔΩ

#3 – Ο μπαμπάς σκίουρος πέφτει απ’ το δέντρο

Μια δυνατή καταιγίδα παρασέρνει τον μπαμπά σκίουρο από τη φωλιά του και τον πετάει σ’ ένα πάρκο. Εκεί τον βρίσκουν εξαντλημένο δυο αδερφάκια και αποφασίζουν να τον πάρουν στο σπίτι τους και να τον φροντίσουν.

Θα μπορέσει άραγε ο σκίουρος, με όλες αυτές τις περιποιήσεις, να γίνει ένα ευτυχισμένο κατοικίδιο και να ξεχάσει την προηγούμενη ζωή του;

Αγορά του βιβλίο ΕΔΩ

#4 – Τα καινούργια παπούτσια της Ιόλης

Η Ιόλη φοράει χαρούµενη τα καινούργια της παπούτσια. Όταν όµως βλέπει τη φίλη της τη Ραλλού λυπηµένη, αποφασίζει ν’ ανταλλάξει το ένα της παπούτσι µε το αντίστοιχο της φίλης της, παρόλο που είναι παλιό.

Στην αρχή το θέαµα είναι παράξενο. Όλοι τις κοιτάζουν περίεργα, ψιθυρίζουν και χασκογελάνε. Όµως σύντοµα τα δυο κορίτσια θα εµπνεύσουν µε το παράδειγµά τους µικρούς και µεγάλους.

Μια ιστορία για το πόσο σπουδαίο είναι να µοιράζεσαι κάτι, αλλά και πόσο σηµαντικό να προσπαθείς να δεις τα πράγµατα από τη σκοπιά του άλλου.

Αγορά του βιβλίο ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα