Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

Κοινοποίηση

Απώλειες άνω του 1% για το πετρέλαιο

Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του πετρελαίου στο αρνητικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει οι ανησυχίες για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας εν μέσω της επιθετικής νομισματικής σύσφιξης της Fed και των κλυδωνισμών που γνωρίζουν οι αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουνίου έχασε 1,12 δολ. ή 1,5% και έκλεισε στα 75,66 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, έχοντας υποχωρήσει μέχρι τα 74,53 δολ. το βαρέλι στα χαμηλά της ημέρας. 




Το Brent Ιουλίου στο μεταξύ, υποχώρησε 1,02 δολ. ή 1,3% στα 79,31 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures. 

Το συμβόλαιο φυσικού αερίου Ιουνίου κατρακύλησε 3,8% στα 2,32 δολ. ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ από το Institute for Supply Management έδειξαν ότι η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου, αν και ανέκαμψε από τα χαμηλά τριών ετών του Μαρτίου, συνέχισε να συρρικνώνεται τον Απρίλιο.




Στο μεταξύ, οι επενδυτές περιμένουν η Federal Reserve να αυξήσει τα επιτόκια της κατά 25 μονάδες βάσης όταν ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη. Οι επενδυτές ελπίζουν ότι με την αύξηση αυτή η κεντρική τράπεζα θα ολοκληρώσει τον κύκλο νομισματικής σύσφιξης που άνοιξε τον Μάρτιο του 2022 και έχει οδηγήσει σε εκτίναξη των επιτοκίων κατά 475 μονάδες συνολικά τον τελευταίο χρόνο.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα