Έβρος: Διάσωση 17 μεταναστών, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι

Έβρος: Διάσωση 17 μεταναστών, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι

Εντοπίστηκαν
πρωινές ώρες σήμερα (10-5-2023) από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας,  με τη συνδρομή της Ε.Μ.Α.Κ. και παρουσία αξιωματούχων του Frontex, -17- μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονταν σε νησίδα εντός της κοίτης του ποταμού Έβρου, πλησίον παρέβριας περιοχής του Πυθίου Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για 7 άντρες, 2 γυναίκες και 8 ανήλικους, για τον εντοπισμό των οποίων είχε προηγηθεί σχετική ενημέρωση από Μ.Κ.Ο. αναφορικά με την τοποθεσία όπου βρίσκονταν. 

Από τις επακόλουθες έρευνες διακριβώθηκε η βασιμότητα των πληροφοριακών στοιχείων και άμεσα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες ενέργειες για τη διάσωσή τους ενώ στο σημείο παρίστατο κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προκειμένου παρασχεθεί βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης.

Όπως διαπιστώθηκε οι μετανάστες είχαν προωθηθεί στο ελληνικό έδαφος από διακινητή, ο οποίος τους μετέφερε από την απέναντι όχθη με βάρκα και τους εγκατέλειψε στη νησίδα.

Οι ανάγκες ένδυσης, σίτισης και πρώτων βοηθειών των διασωθέντων, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, καλύφθηκαν άμεσα από τις ελληνικές Αρχές, ενώ θα μεταφερθούν στο ΠΡΟΚΕΚΑ Ορεστιάδας για τις περαιτέρω διαδικασίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Έβρος: Διάσωση 17 μεταναστών, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι

Έβρος: Διάσωση 17 μεταναστών, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι

Έβρος: Διάσωση 17 μεταναστών, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι

Συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού 

Από την πλευρά του ο Ερυθρός Σταυρός σημειώνει: 

«Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην έκτακτη κατάσταση που προέκυψε σήμερα σε νησίδα του Έβρου, όπου εντοπίστηκαν 17 πρόσφυγες/μετανάστες, εκ των 9 ανήλικα παιδιά. 

Εθελοντές Σαμαρειτες-Διασώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Ορεστιάδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ, έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή για να προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες και πάντως είδους υποστήριξη στους καταπονημένους συνανθρώπους μας. 

Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα παραμείνουν στο σημείο για όσο διάστημα χρειαστεί». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال