Τετάρτη, 20 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Δημητριάδης – «Η επικούρεια έννοια της ανάγκης»

Κοινοποίηση

Δημήτρης Δημητριάδης – «Η επικούρεια έννοια  της ανάγκης»


Ως επιταχυντής κοινωνικών εξελίξεων

Περιγραφή βιβλίου

Το αντικείμενο του βιβλίου είναι η βιωματική προσέγγιση της επικούρειας φιλοσοφίας. Προσπαθεί να δείξει πως η επικούρεια φιλοσοφία δεν είναι ένα ιστορικό φιλοσοφικό απολίθωμα, αλλά μια φιλοσοφία που μπορεί να μεταφερθεί στο σήμερα, με τη χρήση κατάλληλων φιλοσοφικών εργαλείων, και να αποτελέσει ένα αξιόπιστο στήριγμα του σημερινού χαμένου στη μοναξιά και στα αδιέξοδα ανθρώπου. Ως εκ τούτου, αντλεί τα πρότυπα πράξης, όχι από τη θεωρία αλλά από τις πράξεις του ιδρυτή αυτής της φιλοσοφίας, αυτού του ίδιου του επαναστάτη Επίκουρου.




Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι εκπαιδευτικός και οι συγκυρίες τον έστρεψαν προς τη φιλοσοφία, αναζητώντας «τα γιατί» στις ερωτήσεις που του έφερνε η ζωή. Στην επικούρεια φιλοσοφία βρήκε τις απαντήσεις και δεν τις κράτησε μόνο για τον εαυτό του. 

Έχει λάβει μέρος πολλές φορές σε πανελλήνια συνέδρια επικούρειας φιλοσοφίας και έχει κάνει δεκάδες ομιλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προσκεκλημένος από διάφορους φορείς. Έχει δημοσιεύσει πλήθος από άρθρα σχετικά με την επικούρεια φιλοσοφία, την οποία και θεωρεί ως τον σπουδαιότερο «οδοδείκτη» στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του απλού αγωνιζόμενου ανθρώπου. 

Έτος Έκδοσης: 2023

Αριθμός Σελίδων: 238

ISBN: 978-960-99897-3-2




Σχήμα Βιβλίου: 14,5×20,5

Συγγραφέας: Δημήτρης Δημητριάδης 

Εκδότης: Επικοινωνία ΑΕ

Tιμή: 15,00€

Όπισθεν Οικισμού Ηφαίστου / 69150 Κομοτηνή / Τ. 25310 31332

e-mail info@paratiritisbooks.gr / www.paratiritisbooks.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα