Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γαλάζια βάφτηκε η Ξάνθη – Φανερά «λαβωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση

Γαλάζια βάφτηκε η Ξάνθη – Φανερά «λαβωμένος» ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών και στην Ξάνθη, καθώς κατάφερε να κάνει την ανατροπή συγκριτικά με το 2019 και να βγει πρώτο κόμμα στην περιοχή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί φανερά «λαβωμένος» στη δεύτερη θέση. 

Στην τρίτη θέση ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ το οποίο κατάφερε να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του συγκριτικά με το 2019. Τα τρία πρώτα κόμματα καταλαμβάνουν από μια έδρα και εκλέγουν από έναν βουλευτή στη Βουλή. 




Για ακόμη μια φορά η Ξάνθη δεν καταφέρνει να εκλέξει γυναίκα βουλευτή, μιας και με βάση τους σταυρούς προτίμησης που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι βουλευτές τις τρεις έδρες καταλαμβάνουν – ξανά – άνδρες. 

Η Ελληνική Λύση βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην ΠΕ Ξάνθης, και ακολουθούν η ΝΙΚΗ και το ΚΚΕ, ενώ αισθητά μειωμένο είναι και το ποσοστό που κατάφερε να συγκεντρώσει το ΜέΡΑ25.

Η αποχή βρίσκεται και αυτή τη φορά σε υψηλά ποσοστά, αγγίζοντας σχεδόν το 40%.  

Η εκλογική διαδικασία διεξήχθη ομαλά στην ΠΕ Ξάνθης, με τα εκλογικά τμήματα να ανοίγουν στις 7:00 το πρωί και τις κάλπες να κλείνουν στις 19:00 το απόγευμα. 




Για πρώτη φορά φέτος η μετάδοση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε νωρίτερα, καθώς επιστρατεύτηκαν και ειδικά tablets, τα οποία επιτάχυναν την όλη διαδικασία.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα