Απαγορεύθηκαν τα πλυντήρια αυτοκινήτων σε περιοχές της Γαλλίας

Απαγορεύθηκαν τα πλυντήρια αυτοκινήτων σε περιοχές της Γαλλίας

Η απουσία βροχοπτώσεων στα Πυρηναία Όρη φέτος έχει οδηγήσει σε ανησυχία για ένα εξαιρετικά θερμό καλοκαίρι στο νότο της Γαλλίας. Μετά από μήνες παρατεταμένης ξηρασίας, οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης του νερού.

«Βλέπουμε πολλές φωτιές στην περιοχή, συνεπώς είναι καλύτερο να κρατήσουμε το νερό ώστε να είναι διαθεσιμο για τους πυροσβέστες ή τους ανθρώπους που το χρειάζονται», λέει ένας κάτοικος.

Ενας από τους τομείς που επηρεάζονται οι τα πλυντήρια αυτοκινήτων. Ηδη σε κάποιους δήμους ανεστάλη η λειτουργία σε όλα τα πλυντήρια αυτοκινητων.  Αλλα αυτό δεν γίνεται αδιαμαρτύρητα.

«Για το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου χρειάζονται 110 λίτρα νερού, ενώ αν ένας ιδιώτης το επιχειρήσει αυτό με ένα λάστιχο θα καταναλώσει 300. Αν λοιπόν ενθαρρύνουμε αυτού του είδους το πλύσιμο, θα έχουμε τριπλάσια σπατάλη νερού», λέει ο επικεφαλής της συνδικαλιστιής ένωσης του κλάδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κλάδος των πλυντηρίων αυτοκινήτων καταναλώνει μόλις το 0,2% της παραγωγής νερού στη Γαλλία.


Πηγή: gr.euronews.com

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال