Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ακρίβεια «χτυπάει» και τα παγωτά, «ακούν τις τιμές και τα αφήνουν πίσω»

Κοινοποίηση

Η ακρίβεια «χτυπάει» και τα παγωτά, «ακούν τις τιμές και τα αφήνουν πίσω»

Η ακρίβεια «χτυπά» και τα παγωτά, με τις τιμές για τις αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων να είναι στα ύψη, προκαλώντας ανησυχία στους καταστηματάρχες.




Το παγωτό δεν μπορεί να λείπει το καλοκαίρι από κανένα σπίτι, αλλά οι καταστηματάρχες λένε πως δύσκολα αγοράζεται ποσότητα με το κιλό. «Η οικογένεια έρχεται και παίρνει 4 χωνάκια να κάνει μία απογευματινή έξοδο, δεν παίρνουν εύκολα το κιλό», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι καταστηματάρχες.

Η τιμή του παγωτού στα ζαχαροπλαστεία έχει απογειωθεί, καθώς το 2022 για μία μπάλα παγωτό δίναμε από 1,40 μέχρι 2 ευρώ και 30 λεπτά και τώρα θα δώσουμε από 2,5€ μέχρι 3. «Τη ζάχαρη την παίρναμε 0,50€ και έχει πάει 1,50€. Το γάλα το ίδιο, η σοκολάτα έχει πάει και αυτή επάνω», λένε οι καταστηματάρχες.




Σε γνωστά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, η κάμερα του MEGA εντόπισε premium γεύσεις παγωτών, με την τιμή του κιλού να εκτοξεύεται στα 30€. «Οι τιμές του κιλού αρχίζουν από 22€ και φτάνουν ως 30€ η πιο ακριβή. Σοκολάτα, βανίλια κρέμα, γιαούρτι είναι οι πιο φθηνές που είναι στα 22€, στα 25€ με 28€ είναι το φουντούκι, ό,τι έχει ξηρό καρπό μέσα και το πιο ακριβό είναι το αλατισμένο φιστίκι καϊμάκι που είναι στα 30€».

Για εκείνους που είναι λάτρεις του είδους και ψάχνουν την πιο εκλεκτή γεύση, θα βρουν μέχρι και με ρακόμελο. «Έχει 22,90€ και 24,80€, είναι δύο διαφορετικές τιμές γιατί είναι η simple και κάποιες premium. Υπάρχει η γεύση ρακόμελο, κανέλα με σταφίδες ποτισμένες σε τσικουδιά, είναι κάποιες ιδιαίτερες γεύσεις».

Στα ψυγεία των περιπτέρων οι καταναλωτές μαθαίνουν τις νέες τιμές και αφήνουν πίσω τα παγωτά. Το ξυλάκι από 2 με 2,40€ πέρυσι, τώρα το βρίσκουμε στα 2,80 με 3 ευρώ, ενώ το κυπελάκι κόστιζε 2,40 με 2,70€ και εφέτος το αγοράζουμε από 2,50 μέχρι 3,20€.




Ο πύραυλος από 2 με 2,40€, τώρα έχει φτάσει τα 3 ευρώ με 3,40, ενώ το οικογενειακό πέρυσι είχε 8,70 με 10€ και εφέτος ξεκινάει από 13,50 και φτάνει τα 15€. «Στα παγωτά, οι τιμές αλλάζουν ανά εβδομάδα. Οι περισσότεροι τα αφήνουν και φεύγουν τρέχοντας», λένε οι επιχειρηματίες.

Όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, υπάρχουν φόβοι πως οι τιμές στα ψυγεία των παγωτών θα αυξηθούν κι άλλο. Δύσκολο καλοκαίρι για παγωτά.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα