Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ ]

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά αναφέρει: 

Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το σωματείο Κουρέων/Κομμωτών/τριών «η Καλλιτεχνική» και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία στις 10:30΄. 




Στην κεντρική ομιλία η γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Ρόιδου τόνισε:

«Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες της χώρας μας με αισιοδοξία προχωρανε στο δρόμο που χάραξαν οι ήρωες-εργάτες του Σικάγο, οι 200 της Καισαριανής, οι χιλιάδες επώνυμοι και ανώνυμοι αγωνιστές που έπεσαν για το δίκιο του εργάτη, για την απελευθέρωση από την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Οι εργάτες όλης της γης ξεδιπλώνουν τα λάβαρα του αγώνα και τιμούν αγωνιστικά τη μεγάλη ταξική γιορτή τους.»




Ενώ σε άλλο σημείο: «Οι μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού μας, όπως η Sunlight την οποία πρόσφατα επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, στην οποία οι εργαζόμενοι σήμερα 1η Μάη, μέρα των εργατών, δουλεύουν για να πετύχει η εργοδοσία τους στόχους για αύξηση των κερδών, όπως και τα Θερμοκήπια που πρόσφατα η εργοδοσία έφερε στους εργαζόμενους να υπογράψουν νέα σύμβαση που τους γυρίζει χρόνια πίσω, την οποία και αναγκάστηκαν να αποσύρουν κάτω από την πίεση του ταξικού Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης». 

«Σήμερα υπάρχει διέξοδος! Με τους αγώνες μας, μπορούμε να τους ανατρέψουμε! Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να σπάσουμε τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο άνθρωπος, οι παραγωγοί του πλούτου!»




Στη συνέχεια έγινε απαγγελία αποσπάσματος του «Επιταφίου» του Γιάννη Ρίτσου και ακολούθησε πορεία στις γειτονιές της πόλης  η οποία κατέληξε στο μνημείο των πεσόντων καπνεργατών του Ιούνη του 1928. Εκεί μετά το Πένθιμο Εμβατήριο έγινε κατάθεση των γαριφάλων από τα σωματεία.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ ]

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης για την Εργατική Πρωτομαγιά [ΦΩΤΟ ]

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα