Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη τιμά τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη τιμά τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων


Με την έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και την απόδοση τιμών από το Δ’ Σώμα Στρατού θα ξεκινήσουν την Κυριακή (14/05) οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.




Το πρωί, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας. Θα ακολουθήσει ομιλία της Ιφιγένειας Σπανοπούλου καθώς και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

Πλούσιο είναι το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης που έχει ετοιμάσει και φέτος ο ιδιαίτερα δραστήριος Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης. 

«Ο Σύλλογος Ποντίων Ν.Ξάνθης, όπως κάθε χρόνο, διοργανώνει και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την επέτειο της 19ης Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Σας προσκαλούμε σε έναν ιστορικό “περίπατο” διαμέσου του οποίου γίνεται προσπάθεια διαφύλαξης της πλούσιας παράδοσης μας και διατήρησης της συλλογικής μας μνήμης» τονίζεται σε σχετικό κάλεσμα. 




Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Η Ξάνθη τιμά τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα