Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Κυκλική Οικονομία στην πράξη» από το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

«Κυκλική Οικονομία στην πράξη» από το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης, συμμετείχε στις Γιορτές Νεολαίας 2023, του κέντρου πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, στην πλατεία Δημοκρατίας, μαζί με άλλα σχολεία του νομού, με σκοπό την έκθεση προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν την τρέχουσα σχολική χρονιά. Συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης παρουσίασε τρία προγράμματα.




Συγκεκριμένα το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης παρουσίασε τρία προγράμματα. Προβλήθηκαν τα προγράμματα με τίτλο «Φύση και Χημεία στην υπηρεσία της υγείας και της ομορφιάς», «Προστατεύω το περιβάλλον. Αλλαγή συνηθειών στη χρήση πόρων και ενέργειας» και «Κυκλική Οικονομία-Δημιουργία εικονικής επιχείρησης». Στην εκδήλωση και προβολή των πεπραγμένων, υπεύθυνοι για την ενημέρωση ήταν ομάδα μαθητών του σχολείου, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές των αντίστοιχων προγραμμάτων.




Στο πρώτο περιβαλλοντικό πρόγραμμα εκτέθηκαν κηραλοιφές που δημιούργησαν οι μαθητές με χρήση βοτάνων και φυσικών πρώτων υλών, στο δεύτερο πρόγραμμα παρουσιάστηκαν αυτοκινητάκια που κινούνται με τη χρήση αιολικής ενέργειας και τέλος στο τρίτο πρόγραμμα προβλήθηκαν προϊόντα από την επαναχρησιμοποίηση υλών που κατασκευάστηκαν μέσω της εικονικής επιχείρησης που δημιουργήθηκε μέσα στα πλαίσια του σχολείου.

«Κυκλική Οικονομία στην πράξη» από το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

«Κυκλική Οικονομία στην πράξη» από το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης [ΒΙΝΤΕΟ]

Δεχτήκαμε επισκέψεις από πολλούς πολίτες, από τα τμήματα Α1-Α2 του σχολείου μας, μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές καθώς και από τη Διεύθυνση του σχολείου μας. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης συνομίλησαν με τους μαθητές, χρησιμοποίησαν και ενημερώθηκαν για τα οφέλη των προϊόντων καθώς και το σκεπτικό του κάθε προγράμματος.

Ευχαριστούμε τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος στην εκδήλωση του Δήμου Ξάνθης, για την άψογη παρουσία τους, την πρέπουσα συμπεριφορά τους και τη θετική τους ενέργεια.




Οι υπεύθυνες καθηγήτριες/της:

Θεοδώρα Κωφίδου

Κυριακή Χαβατζανίδου

Ηλίας Κούλαλης

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα