Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Κλιματική αλλαγή: Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Βιετνάμ και Ταϊλάνδη

Κοινοποίηση

Κλιματική αλλαγή: Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Βιετνάμ και Ταϊλάνδη

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες όλων των εποχών καταγράφονται αυτές τις ημέρες στο Βιετνάμ, με τα θερμόμετρα να ξεπερνούν ακόμη και τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Οι καταγραφές αποκαλύπτουν θερμοκρασίες ρεκόρ και σε άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη που χτύπησε 44.6 βαθμούς Κελσίου και η Μιανμάρ με 44.6 βαθμούς Κελσίου, γράφει το BBC.




Αν και η περίοδος υψηλών θερμοκρασιών είναι συνηθισμένη πριν από τους μουσώνες και τις βροχές που φέρνουν, οι θερμοκρασίες που καταγράφονται είναι εξαιρετικά υψηλές και σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

Η υπερθέρμανση σε πρώτο πλάνο

«Είναι ένα ανησυχητικό ρεκόρ στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νγκουγέν Νγκοκ Χούι, ειδικός στην κλιματολογία.




«Πιστεύω ότι αυτό το ρεκόρ θα επαναληφθεί πολλές φορές», δήλωσε ο Νγκουγέν Νγκοκ Χούι. «Επιβεβαιώνει ότι τα μοντέλα ακραίων κλιματικών συνθηκών αποδεικνύονται ακριβή», καταλήγει ο ίδιος.

Να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ χώρας για το Βιετνάμ ήταν 43,4 βαθμοί από το 2019.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα