Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

Μικρή ποσότητα υδραργύρου εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κατραμίου

Κοινοποίηση

Μικρή ποσότητα υδραργύρου εντοπίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Κατραμίου


Μικρή ποσότητα υδραργύρου
εντοπίστηκε την Πέμπτη (04/05) στο Δημοτικό Σχολείο στο Κατράμιο, της Ξάνθης, με αποτέλεσμα ωστόσο να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από πλευράς των αρμόδιων Αρχών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. 




Στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο Δήμος Αβδήρων, ενώ για καθαρά προληπτικούς λόγους ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο. 

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα μικρή ποσότητα υδραργύρου η κινητοποίηση από πλευράς των αρμόδιων Αρχών είναι υποδειγματική, ακολουθώντας πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας που προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις. 




Η όλη επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και προς το παρόν δεν γεννάται ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την ασφαλή διαχείριση και απομάκρυνση της μικρής ποσότητας υδραργύρου. Προληπτικά η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να βρέθηκε στο σημείο ο υδράργυρος. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουρτίδης για υδράργυρο: «Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία»

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα