Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Κάθε χρόνο στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, όπως καθιερώθηκε από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) το 1977. Ο φετινός εορτασμός έχει θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής» και έχει ως στόχο την ανάδειξη του ρόλου και της δύναμης των μουσείων στην επίτευξη στόχων που σχετίζονται με την αειφορία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. 

Με αφορμή την περιοδική έκθεση «Ήχοι αρχαίων», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δεκαεπτά ανακατασκευών αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων που χειροποίησε ο Γιώργος Πολύζος, η ΕΦΑ Ξάνθης συμμετέχει στον εορτασμό με την πραγματοποίηση εκ-παιδευτικού προγράμματος για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης  του δημοτικού σχολείου και στοχεύει στη γνωριμία των μαθητών με τα κυριότερα μουσικά όργανα που υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα και στην κατανόηση εκ μέρους τους του σημαντικού ρόλου της μου-σικής σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν μουσικά όργανα, να ακούσουν αποσπάσματα αρχαίας ελλη-νικής μουσικής και να έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα αντικείμενα της μόνιμης έκθεσης. 

Στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 25410-51003 (Ιφιγένεια Αναγνώστου, αρχαιολόγος-μουσειολόγος). Το πρόγραμμα δύναται να επαναληφθεί και πέραν της 18ης Μαΐου, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος.  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές.

Υπεύθυνες εκπ. προγράμματος: Κυριακή Χατζηπροκοπίου, Δέσποινα Σκουλαρίκη

Η Προϊσταμένη  

της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης

κ.α.α.

Μαρία Χρυσάφη

Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال